Ehliyet sınavı sonuçlarını büyük bir  merakla bekleyen sürücü adayları sonuçlara kavuştu. Günlerdir sürücü adayları tarafından beklenen ehliyet sınavı sonuçları bu sabah saatlerinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklandı. Ehliyet Sınavı sonuçlarını kontrol etmek isteyen birçok sürücü adayı internete akın etti ve Google üzerinde "ehliyet sınav sonuçları" araması yapmaya başladı. İşte MEB tarafından açıklanan ehliyet sınavı sonuçları...

EHLİYET SINAVI SONUÇLARI

EHLİYET SINAVI SONUÇLARINA NASIL İTİRAZ EDİLECEK?

Ehliyet sınav sorularına, cevaplarına ya da sonuçlarına yapılacak olan itirazlar sınav sonuçlarının açıklanmasından sonraki 10 gün içerisinde yapılmalıdır. Bu süre içinde itiraz dilekçesi yazılarak ilgili kurum olan Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetler Genel Müdürlüğü'ne yollanmalıdır.
İtiraz başvuruları için Ziraat Bankası, Halk Bankası veya Türkiye Vakıflar Bankası şubelerinden birisine ‘'Kurumsal Tahsilat Programı” aracılığıyla 20 TL itiraz ücreti yatırılması gereklidir. Ücretin ödendiğine dair makbuzu da alıp itiraz dilekçesine eklemelisiniz. Başvurusu, sınavı geçersiz sayılan adaylar ile sınava girmeyen adayların itiraz başvuruları dikkate alınmayacaktır. Faksla yapılan itirazlarda dikkate alınmayacak olup itirazların cevaplanma sürecinde ÖDSGM'nin genel evrak kayıt tarihleri esas alınacaktır. Başvurusu/sınavı geçersiz sayılan, sınava girmeyen, sınava alınmayan ya da sınavdan çıkarılan, kursiyerlerin/kurumların bu konuyla ilgili itiraz başvuruları dikkate alınmaz. Süresi geçtikten sonra yapılan itirazlar dikkate alınmayacak ve cevaplandırılmayacaktır. Faksla yapılan itirazlar dikkate alınmayacak ve cevaplanmayacaktır.

ehliyet-sinavi-iha

DİREKSİYON SINAVINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR

– Direksiyon sınavı artık 35 dakika sürmektedir. İlk 5 dakikasında araç tanıma ile ilgili sorular sorulmaktadır. Aracın iç donanım ve motor kısımlarından soru sorulacak sorulardan 5 tanesine cevap veremeyenler sınavdan başarısız sayılacak.

– Aracınızın kapısını sol elle açarak sağ ayağınızla giriş yapınız. Araca binerken arkanızdan gelen bir araç varsa onu görebilmeniz içidir bu vesileyle olası kazalarda yaralanma riski ortadan kalkar.

– Sınav giriş belgenizi ve nüfus cüzdanınızı komisyon başkanına vererek imza tutanağını imzalayınız.

– Aynaları, koltuğu kendinize göre ayarladıktan sonra mutlaka emniyet kemerinizi takınız.

– Vites takılı durumdaysa, debriyaja basarak boşa alınız. Debriyaja basılı konumdayken kontağı çevirip araç çalışmaya başladıktan sonra anahtarı basmayı bırakınız.

– Gideceğiniz yöne göre sinyalinizi veriniz, frene basarak el frenini indiriniz.

– Ayağınız sonuna kadar debriyaja basılı haldeyken vitesi 1’e takarak kalkışınızı yapınız.

[sozcu_dailymotion_video id="x1aw7ol"]

[old_news_related_template title="Dijital ehliyetini kaybeden ne yapmalı? Ehliyetini kaybeden araba kullanabilir mi?" desc="Araba kullanabilmek ve trafiğe çıkabilmek için şart olan ehliyet, çoğu durumda nüfus cüzdanı yerine de kullanılabilen bir belgedir. Ehliyeti olmayan kişinin trafikte araç kullanması yasaktır ve caydırıcı olması sebebiyle, ağır cezalar kesilmektedir. Peki bu belgeyi kaybeden araba kullanabilir mi? Dijital yeni çipli ehliyetini kaybeden ne yapmalı? İşte haberimiz..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/04/iecrop/09ehliyet_16_9_1522565982.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/dijital-ehliyetini-kaybeden-ne-yapmali-ehliyetini-kaybeden-araba-kullanabilir-mi-2323590/"]