Erdoğan özetle şunları kaydetti;

"Türkiye'nin son yıllarda terörle mücadelede katettiği mesafenin en önemli sonuçlarından biri de ister transit olsun ister tüketime yönelik olsun uyuşturucu ticaretinin tüm çeşitlerine büyük darbeler vurmasıdır.

Mücadeleyi her alanda yürütmeden terörizmle başa çıkılamaz. Ancak terörle olduğu gibi terör örgütlerinin uyuşturucu ticaretiyle mücadelemizde de yeteri kadar destek alamadığımızı burada özellikle belirtmek isterim. Terör örgütlerini açıkça ve gizlice destekleyenlerin, İslami terör yaftasıyla tüm Müslümanları töhmet altında bırakıyor olmaları da ayrıca bir garabet örneğidir.

Öyle tilkice hareket ediyorlar ki.. Çıkarmışlar bir elektronik sigara, efendim bunda nikotin yok, bal gibi de var. Efendim biz Türkiye'ye yatırım yapacağız vs. Sizin derdiniz başka, siz Türkiye'deki gençliği bunlara alıştırmak istiyorsunuz. Terörle oyduğu gibi terör örgütlerinin uyuşturucu kaçakçılığıyla ilgili yeterince destek alamadığımızı açıkça söylemek gerekir.

Gezi olaylarında uluslararası medya sürekli Taksim'i gösterdi. Şu anda Paris'te eylem var. Hiçbiri Paris'i gösteriyor mu?

Tüm dünyayı terörizm karşısında ilkeli ve sonuç almaya yönelik bir tutum etrafında buluşmaya davet ediyoruz."