Ege'de Yunanistan'a ait Mirage 2000-5 modeli savaş uçağı İskiri Adası açığında düştü.



Düşüş sebebi henüz öğrenilemezken Yunanistan Savunma Bakanı, düşen uçağın pilotunun hayatını kaybettiğini açıkladı. Uçağın Ege'de Türk uçaklarını 'püskürtme operasyonuna' katılan iki jetten biri olduğu ve dönüş yolunda, TSİ 12.15 sularında düştüğü bilgisini aktaran Yunan basını, uçağın Yunan hava sahasına giren Türk uçaklarıyla it dalaşına girdikten sonra düştüğünü iddia etti. Bu iddiaların ardından bir açıklama yapan Türk Silahlı Kuvvetleri, olay sırasında bölgede Türk uçağı olmadığını bildirdi.

OLAY YERİNE YAKIN TÜRK UÇAĞI OLDUĞU İDDİA EDİLDİ


Yunanistan Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait Mirage-2000 savaş uçağının 'it dalaşı sonucu düştüğü' iddialarının gerçek olmadığı ve bölgede Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait bir uçağın bulunmadığı belirtildi.

İskiri (Skyros) Adası'nın 4 mil yakınlarında Yunanistan Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait Mirage-2000 savaş uçağı  düştü. Yunan savaş uçağının  'it dalaşı sonucu düştüğü' iddiaları ile ilgili olarak askeri kaynaklar tarafından böyle bir iddianın gerçeği yansıtmadığı ve bölgede Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait bir uçağın bulunmadığı belirtildi.

PİLOTUN KİMLİĞİ BELLİ OLDU

Düşen uçakta görev yapan 34 yaşındaki Yüzbaşı Yiorgos Mpaltadoros hayatını kaybetti. Ailesine ve meslektaşlarına şükran borcunu ve başsağlığı dileklerini ileten Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras “Bugün çok değerli bir pilotumuzu kaybettik. Görev başındayken hayatını kaybetti. Üzüntümüz sonsuzdur" açıklamasını yaptı.

Kaynak Habertürk