Milyonlarca kişinin heyecanla beklediği hac sonuçları belli oldu. 2019 yılı Hac kura sonuçlarını liste liste şeklinde haberimizden sorgulayabilirsiniz. Diyanet'ten hac kurası sonuçları için yaptığı açıklamaya göre; kura çekiminde; kayıt yapılan yıllara göre kat sayı uygulanması ve kuranın; hacı adaylarının peş peşe girdiği kura sayısının kendisiyle çarpımı sonucu elde ediliyor. Hac kura sonuçları http://hac.gov.tr/ adresinden gerekli alanlar doldurularak sorgulanabiliyor. Peki, Hac kurasında kesin kayıtlar ne zaman başlıyor?

HAC KURA SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI

hac-kura-sonuclari-liste-1

KESİN KAYITLAR NE ZAMAN YAPILACAK?

Kuraya, kayıt yenileme ve ön kayıt yaptıran toplam 2 milyon 213 bin 835 kişi katıldı. Kura sonucunda 80 bin kişi kutsal topraklara gitmeye hak kazandı. Kura sonuçlarına saat 23.00’ten itibaren “www.hac.gov.tr” adresinden ulaşılıyor. Sonuçlar ayrıca hacı adaylarının cep telefonlarına SMS olarak gönderildi.

Kurada adı çıkanlar, 2-11 Ocak 2019’da “Kesin Kayıt Yaptırabilir” belgesini internet ortamından veya müftülüklerden alarak, kayıtlarını yaptırabilecekler.

Belirlenen süre içerisinde kesin kayıt yaptırmayanların yerine, hac konaklama türlerine göre kura sırası gözetilerek 17-25 Ocak 2019’da dağıtılan kontenjanlar çerçevesinde kayıtlar alınacak.

Diyanet İşleri Başkanlığı, 2007-2019’da kayıt yaptırıp da daha önce hiç hacca gitmemiş şehit anne, baba, eş ve evlenmemiş çocukları ile gazi ve eşlerinden müracaat edenleri kurasız hacca götürecek.

[old_news_related_template title="Spor Toto İslami İlimler Fakültesi'ne Diyanet'ten fetva" desc="Kırıkkale Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi'nin yapımına başlanan yeni binasının Spor Toto tarafından yapılması sosyal medyada bazı vatandaşların tepkisine neden oldu. Spor Toto'yu 'kumar organizasyonunu' olarak görenlerin eleştirileri gözleri Diyanet'e çevirdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/12/iecrop/caiz-mi_16_9_1544773086.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/spor-toto-islami-ilimler-fakultesine-diyanetten-fetva-2795216/"]

HAC KURASINDA İSMİ ÇIKMAYANLAR İÇİN İKİNCİ ŞANS MART AYINDA

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın gerçekleştireceği kura çekilişinin ardından hacı adayları, ikinci bir şans için kesin kayıt sonuçlarını bekleyecek. Kesin kayıt sürecinde işlemlerini tamamlamayanların yerine yedek adaylar değerlerlendirilecek. Bu sürecin mart ayında başlaması bekleniyor.

ÇEKİLİŞLERDE DİYANET VE ACENTE AYRIMI YOK

Kura, hacı adaylarının kayıt yaptırdıkları iller bazında “Oda Tercihli” veya “Otel Tercihli” hac konaklama türlerinde sıralamaya konulmaları şeklinde çekilecek. Kura sonuçlarında asil ve yedek tasnifi yapılmayacağı gibi Diyanet ve acente ayırımına da gidilmeyecek.