24 Haziran seçimleri kapsamında seçim yasaklarına uymayan Sabah, Yeni Şafak, Yeni Akit, Star ve Ahaber gibi medya kuruluşları siyasi içerikli haberlerini manşetlerinde tutmaya devam etti. Seçim yasaklarının başladığı dün saat 18:00 itibariyle birçok medya kuruluşunun internet sitesinden kaldırılan siyasi içerikli haberler hükümete yakın medya kuruluşları tarafından manşetlerden indirilmedi.

[old_news_related_template title="24 Haziran seçim yasakları ne zaman başlıyor? Seçim yasakları neler? İşte merak edilenler..." desc="Türkiye tarihi bir seçim için sandık başına gidiyor... 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı seçimi ve genel seçim için yasaklar ve süreler açıklandı. Seçmenler merak ediyor: Seçim yasakları neler? Seçim yasakları ne zaman başlıyor? Seçim yasakları 23 Haziran Cumartesi günü saat 18.00'den itibaren başladı. İşte 24 Haziran seçimleri hakkında merak edilen ayrıntılar..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/06/iecrop/secim-iha-1_16_9_1529765523.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/24-haziran-secim-yasaklari-ne-zaman-basliyor-secim-yasaklari-neler-iste-merak-edilenler-2482776/"]

Özellikle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı öven ve Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'yi yeren açıklamalara yer veren hükümete yakın gazetelerin bu tavrı YSK'nın seçim yasaklarına uymuyor.

İŞTE O MANŞETLERDEN BİRKAÇI


Hükümete yakın Star, Sabah, Yeni Şafak, Ahaber ve Yeni Akit gibi medya kuruluşlarının seçim yasaklarını delen haberleri şöyle;

akit-2
Yeni Akit gaztesi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı öven bir haberi manşetinde tutarak, Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'yi yeren haberlere yer verdi.

akit-1
YENİ ŞAFAK YASAK TANIMADI

Yeni Şafak gazetesi ise benzer bir tutumla hükümete yakın gazetelerin izinden gitti.

yeni-safak-2

STAR YASAKLARI DELDİ

İş adamı Cem Uzan tarafından kurulan ve bir süre önce hükümete yakın kişiler tarafından satın alınan Star gazetesi de benzer bir politika izleyerek seçim yasaklarını deldi.

star-3 star-1

TURKUAZ MEDYA DA UYMADI

Turkuaz medya grubunun medya organları olan, Sabah ve Ahaber Erdoğan'ın propaganda haberlerini saat 18:00'den sonra da manşetten vererek seçim yasaklarına bayrak açtı ve hükümete yakın medya şirketlerinin yanında yerini aldı.

sabah-2 sabah-1

ahaber-1