İstanbul'da kar yağışı başladığı. Birçok ilçede yoğun şekilde görülen kar yağışı ardından öğrenciler “Okullar tatil olacak mı?” sorusunu sormaya başladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden ve Afet Koordinasyon Merkezi'nden yapılan açıklamalara göre bugün kar yağışı etkili olacak. Kar yağışının başlaması ile öğrenciler ve veliler kar tatili olup olmayacağını öğrenmek istiyorlar. İstanbul Valiliği tarafından henüz konu ile ilgili bir açıklama yapılmadı.

İSTANBUL'DA OKULLAR YARIN (20 ARALIK) TATİL Mİ?

İstanbul'da kar yağışı ve 20 Aralık'ta okulların tatili ilan edileceği hakkında henüz İstanbul Valiliği'nden konu ile ilgili bir açıklama yapılmadı. Yapılan güncel açıklamaları haberimizden takip edebilirsiniz.

[old_news_related_template title="Tekirdağ’da okullara kar tatili" desc="Soğuk ve yağışlı hava Trakya'da yaşamı olumsuz etkilerken Tekirdağ'da ve ilçelerinde okullar bugün ve yarın tatil edildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/12/iecrop/resimid_6964909_16_9_1545207979.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/yasam-haberleri/tekirdagda-okullara-kar-tatili/"]

[old_news_related_template title="Soğuk adım adım yayıldı kar İstanbul'a giriş yaptı! Marmara için son dakika uyarıları..." desc="Son dakika... Sabahın erken saatlerinde İstanbul Beylikdüzü'nde kar yağışı başladı. İstanbul'un batı kesimlerini de etkilemesi beklenen kar ve karla karışık yağmur şeklindeki yağışlara sert rüzgar da eklenecek. Türkiye'yi etkilemesi beklenen soğuk hava dalgası Trakya'dan giriş Marmara Bölgesi'nde düşen sıcaklıklar Doğu Anadolu'yu aratmadı. Kar yağışı Trakya'da birçok noktayı etkilerken Edirne'nin Keşan ilçesinde okullar tatil edildi. İşte hava durumunda son tahminler..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/12/iecrop/kar-istanbul-son-dakika-1_16_9_1545201370.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/marmara-buz-kesti-istanbula-kar-uyarisi-geldi-meteorolojiden-son-dakika-hava-durumu-tahminleri-2804131/"]

EDİRNE’NİN İLÇELERİNDE OKULLAR TATİL

Edirne’nin Keşan ilçesinde olumsuz hava şartları nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün ara verildi. İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararına göre, olumsuz hava şartları nedeniyle ilçe ve bağlı köylerde tüm ilk ve orta dereceli okullar, özel eğitim kurumları ve kreşlerin yarın tatil edildiği belirtildi. Kamu kurumlarında çalışan engelli ve hamile personelin de yarın idari izinli sayılacağı kaydedildi.

Edirne’de olumsuz hava şartları nedeniyle İpsala ilçesinde ilk ve orta dereceli okullarda, Uzunköprü ilçesinde ise taşımalı sistem kapsamındaki okullarda eğitime bugün ara verilecek.

istanbul-firtina1

ÇANAKKALE’NİN İLÇELERİ BİGA VE GELİBOLU’DA EĞİTİME ARA VERİLDİ

anakkale’nin Gelibolu ve Biga ilçelerinde olumsuz hava şartları nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bugün ara verildi. Alınan bilgiye göre, Gelibolu ve Biga ilçelerinde gece saatlerinde başlayan kar yağışı etkisini sabaha karşı arttırdı. İlçelerin yüksek kesimlerdeki yoğun yağış nedeniyle her iki İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, merkez ve bağlı köylerde tüm ilk ve orta dereceli okulların bir günlüğüne tatil edildiğini duyurdu. Meteoroloji yetkilileri, Çanakkale genelinde kar yağışı beklendiğini aktararak vatandaşların hava koşullarına karşı tedbirli olmaları konusunda uyardı.

İSTANBUL’DA FIRTINA ETKİLİ OLUYOR

İstanbul’da yer yer etkili olan kar ve karla karışık yağmurun yanında fırtına da etkili oluyor.