Bursa’da yaşayan İbrahim ve Şerife Yağlıkara çiftçi, yaz tatili için memleketleri Polatlı ilçesi Uzunbeyli Mahallesi’ne geldi. Burada, Yağlıkara çiftinin 3 çocuğundan en küçüğü Eylül, 22 Haziran Cuma günü öğle saatlerinde arkadaşları ile birlikte oyun oynamak için evden çıktı. En son evlerinin yanındaki yolda bisiklet sürerken görülen Eylül geri dönmeyince ailesi, dışarı çıkarak çocuklarını aramaya başladı. Arama çalışmaları sonuç vermeyince, durum jandarmaya bildirildi. İhbar üzerine köye çok sayıda asker, AFAD ekibi ve özel bir ekip sevk edildi. 7 gün boyunca havadan ve karadan sürdürülen aramalara karşın küçük kızın izine rastlanmadı.

Olayla ilgili yürütülen çalışmalar kapsamında Yağlıkara ailesinin komşusu Uğur Koçyiğit tutuklandı. Jandarma, Uğur Koçyiğit’in el konulan otomobilinde bulunan bir saç teli ile yıkandığı tespit edilen arka koltukları ve paspasları kriminal laboratuvarda incelendi. Eylül’ün yakınlarından alınan DNA örnekleriyle Koçyiğit’in aracının koltuğunun yıkanan bölümünde ve bulunan bir eldivendeki kan lekeleri ile saç telinin uyuştuğu saptandı.

[old_news_related_template title="Tüm deliller ortada ancak katil zanlısı 7 gündür konuşmuyor" desc="Ankara'nın Polatlı İlçesi Uzunbeyli Mahallesi'nde 8 yaşındaki Eylül Yağlıkara’yı öldürdüğü suçlamasıyla tutuklanan Uğur Koçyiğit'in, tüm deliller aleyhine olmasına karşın konuşmamakta direndiği belirtildi. Ayrıca küçük kızı öldürdüğü suçlamasıyla tutuklanan Uğur Koçyiğit'i görerek jandarmaya ihbarda bulunan çoban İzzet Bükülmez basına açıklamalarda bulundu. Akşam saatlerinde cenazesi evine getirilen Eylül'ün, kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildiği bildirildi. Cenazenin ardından konuşan Ankara Valisi Topaca, 'Yavrumuzun boğularak, öldürüldüğünü tahmin ediyoruz. Şu an itibariyle 1 tutuklu, 4 de gözaltına olan şahıs var. Başka bu olayı bilen kişiler de çıkabilir' dedi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/06/iecrop/eylull_16_9_1530356900.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/tum-deliller-ortada-ancak-katil-zanlisi-7-gundur-konusmuyor-2495777/"]

DİKTİĞİ DİREĞİN DİBİNDE KÜÇÜK EYLÜL'ÜN CESEDİ BULUNDU
Bir vatandaş jandarmayı arayarak tutuklanan Uğur Koçyiğit’i olay günü Yüzükbaşı yolu mevkiinde arabası ile birlikte gördüğünü söyledi. Bunun üzerine ekipler, mahalleye 2 kilometre mesafedeki bölgede ceset arama köpeği ile çalışma başlattı. Arama köpeğinin tepki vermesi üzerine bir elektrik direğinin dibi kazıldı, Eylül’ün cesedine ulaşıldı. Elektrik tellerinin bulunmadığı direği ise tutuklu bulunan Uğur Koçyiğit’in diktiği belirlendi. Küçük Eylül’ün cansız bedeni, otopsi yapılmak üzere Polatlı Devlet Hastanesi’ne götürüldü.

Eylül’ün cesedinin bulunduğu alana jandarma ekipleri tarafından güvenlik şeridi çekildi. Alanda kazılan toprak yığınları ve oluşan çukur dikkat çekti. Jandarma ekipleri vatandaşların olay yerine gitmesine izin vermedi.

Olayın bir numaralı şüphelisi, Uğur Koçyiğit, tutuklu bulunduğu cezaevinde özel ekiplerce sorgulanırken, katil zanlısının tüm soruları yanıtsız bıraktığı belirtildi. 7 gündür belirli aralıklarla sorguya alınan ve bugüne kadar konuşmayan Uğur Koçyiğit'in yanı sıra annesi H.K. ve sevgilisi de gözaltında bulunuyor.

[old_news_related_template title="Son dakika: Minik Leyla Aydemir'in ölüm nedeni belli oldu! Bir kişi gözaltında!" desc="Türkiye, günlerdir aranan 4 yaşındaki minik Leyla Aydemir'den gelen acı haberle kahroldu. Ağrı'da bayram ziyareti sırasında ortadan kaybolan küçük kızın kaçırıldığı ortaya çıktı. 18 gündür aranan minik Leyla'nın dün cansız bedenine ulaşıldı. Yapılan otopsinin ardından ölüm nedeni ortaya çıktı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/07/iecrop/leyla-aydemir-iha_16_9_1530629390.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/son-dakika-minik-leyla-aydemirin-olum-nedeni-belli-oldu-gozaltilar-var-2501000/"]
BOĞULARAK ÖLDÜRÜLMÜŞ
Ankara Valisi Ercan Topaca, “Yavrumuzun boğularak, öldürüldüğünü tahmin ediyoruz. Şu an itibariyle 1 tutuklu, 4 de gözaltına olan şahıs var. Başka bu olayı bilen kişiler de çıkabilir. Şunu biliyoruz, bütün kamuoyunun bütün milletimizin bu işten bu hunharca olaydan olumsuz etkilendiğini, acıma hissinin bu canice olayın tepkisi içerisinde bu işin faillerinin hak ettikleri cezayı çekmeleri konusunda beklenti var. Bütün vatandaşların devletimize güvenmelerini, hukuk nezdinden ne gerekiliyorsa yapılacağını ifade etmek istiyorum. Eylül kızımızın ailesine, yakınlarına başsağlığı diliyorum” dedi.

AJANSLAR