KPSS ortaöğretim sınavı gerçekleşti. KPSS sonuçları açıklanmadan önce puanlarını öğrenmek isteyen adaylar ÖSYM’den gelecek soru ve cevap anahtarı açıklaması bekliyor. ÖSYM, KPSS soru ve cevap anahtarı henüz yayımlamış değil. Sonuçlar ise 8 Kasım'ta açıklanacak.

KPSS SORU VE CEVAPLARI NE ZAMAN?

7 Ekim KPSS soru ve cevaplarının sınavın gerçekleştiği tarihten itibaren ortalama 4 gün içerisinde Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yayınlanması bekleniyor. Ancak KPSS soru ve cevaplarının yayınlanması konusun da ÖSYM tarihsel değişiklik yapabilmekte.
kpss sözcü ile ilgili görsel sonucu


KPSS SINAV SONUCU NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

2018 Ortaöğretim KPSS sınavının 7 Ekim Pazar günü gerçekleştirilmesinin ardından, sonuçlar 8 Kasım 2018 günü açıklanacak. 2015 KPSS Ortaöğretim Sonuçları açıklandığı an ÖSYM’nin sonuç açıklama platformu olan https://sonuc.osym.gov.tr/ adresinden öğrenilebilir durumda olacak. Sınav sonucunu öğrenebilmek için T.C. Kimlik Numaranız ile size özel belirlenen ÖSYM Aday Şifrenizi sisteme girmeniz yeterli olacaktır.

KPSS SINAVININ GEÇERSİZ OLACAĞI DURUMLAR

Sınav süresince adayların; konuşmaları, kopya çekmeleri veya kopya vermeleri, salondaki görevlilere soru sormaları, kopya çekme veya çekilmesine yardım etme girişiminde bulunmaları, kalem, silgi vb. şeyler alıp vermeleri, sınav süresi bittiği halde soruları okumaya ve cevap kağıdında/sınav kitapçığında işaretleme yapmaya devam etmeleri, sınav düzenini bozacak davranışlarda bulunmaları yasaktır. Bu yasaklara uymadığı saptanan adayların sınavları geçersiz sayılacaktır.

EŞİNİ YETİŞTİRDİ, KENDİ KPSS'Yİ KAÇIRDI

Çorum´da ortaöğretim mezunlarının yönelik yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı'na (KPSS) başka bir yerde giren eşini yetiştiren Murat Emecen, aracına park yeri ararken yaşadığı zaman kaybı nedeniyle sınava alınmadı. 20 saniye geç kalınca sınava alınmayan bir genç kız ise gözyaşlarına boğuldu.

ÖSYM tarafından gerçekleştirilen Kamu Personeli Seçme Sınavı nedeniyle Çorum´da sınav merkezlerinde güvenlik önlemleri alındı. Sınav girişinde adaylar didik didik arandı, su dışında herhangi bir eşyanın içeriye alınmasına izin verilmedi. Geç kalan adaylar, sınava yetişebilmek için koşmak zorunda kaldı. Saat 10.00'da sınavın gerçekleştirildiği binaların kapıları kapatıldı.

Kentte, başka bir okulda sınava giren eşini bırakan Murat Emecen, kendisinin sınava gireceği Hitit Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi´ne geldi. Ancak yaklaşık 1 dakika geç kalınca sınava alınmadı. Bir süre kapının önünde bekleyen Okul civarında park yeri bulamadığı için geciktiğini anlatan Emecen, bir süre bekledikten sonra ayrıldı.