Markanın en büyük SUV modeli olan Tarraco yollara çıkmak için gün sayıyor. Otomobil Seat'ın Arona ve Atece SUV modellerinin en büyüğü olacak. 7 kişilik oturma kapasitesi sunacak olan bu otomobil tasarımıyla da segmentiyle ayrıldığı gibi kardeşinden ayrılacak.

[old_news_related_template title="Seat'ın en büyük SUV modeli ortaya çıktı!" desc="İspanyol otomotiv markası Seat, ismini sosyal medyada yaptığı anketle belirlediği yepyeni SUV modeli olan Tarraco'yu ortaya çıkardı. Markanın SUV ürün gamında yer alan Arona ve Ateca modellerinin en büyüğü olan Tarraco, 5 ve 7 koltuklu versiyonlarla satın alınabilecek!" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/09/iecrop/seat-goes-big-with-the-new-seat-tarraco_003_hq-kopya_16_9_1537338328.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/otomotiv/seatin-merakla-beklenen-suv-modeli-ortaya-cikti-2633848/"]



Dış tasarım


SUV seçerken tüketicilerin en önemli unsuru aracın dış tasarımı. Dış tasarımcı Xavier Villanueva, “Otomobilin hatları daha agresif daha güçlü ve daha etkileyici” diyor. Ön uç SEAT Tarraco’nun en önemli parçalarından biridir: “Ön ızgara, diğer araçlara göre daha dik konumlandırılmıştır. Bu, ilk büyük SUV modeline daha uzun bir kaput ve daha sağlam hatlar kazandırıyor.” diye ekliyor.

1539955684_this_is_how_you_design_an_suv_018_hq-kopya

İç tasarım


Bir SUV’un iç hacmi diğer modellere göre nispeten daha büyük olmak zorunda. Daha büyük hacim, tasarım ekibi için daha büyük bir mücadele demek. Firmanın İç Tasarım Başkanı Daniel Hervás, “Müşteriler, konfor, ergonomi ve performans arasındaki doğru dengeyi arıyorlar. Bu da SUV modeli tasarlanırken göz önünde bulundurulması gereken bir başka özelliktir” diyor.

1539955678_this_is_how_you_design_an_suv_012_hq-kopya

Renk alternatifleri


Seat’ın Renk ve Dekor Departmanı’nda bir tasarımcı olan Jordi Font’un sözleri, “Boyut, siluet ve hedef her bir modelin renk yelpazesini belirler. Her segment, kendi renklerine sahiptir.” Bir SUV’un renk paleti, “güvenlik ve koruma” mesajı vermelidir. “Yumuşak veya metalik tonlar gerektirir ve boyutlarına bağlı olarak, iki renkli tavan veya belirli dekor öğeleri gibi özelliklerle oynayabilirsiniz.” SEAT Tarraco’nun renk paleti, “kişiliğini tanımlayan ve ona zarif genleri kazandıran” sekiz renkten oluşuyor.

1539955673_this_is_how_you_design_an_suv_010_hq-kopya

Ortama uygun giyim


Seat’ın en büyük SUV modelinin döşemelerini belirlerken uzamanlar en iyi malzemeleri kullanmışlar. Renk ve Dekor Departmanı’ndan Amanda López: Araca ekstra sofistike bir görünüş vermek için melanj kumaşlar ve ilk defa mat krom dekor özellikler seçtik. İç tasarımın çoklu kombinasyonlarını teyit etmek için de sanal gerçeklikten faydalandılar.

1539955663_this_is_how_you_design_an_suv_011_hq-kopya

Teknolojiden tasarım aşamasında maksimum derecede faydalanmak


Sanal gerçeklik iç görünüşü tanımlamak için kullanılsa da dış hatları veya aerodinamik özellikleri belirlemek için de bu teknoloji giderek daha belirleyici hale gelen bir rol oynuyor. SEAT görselleştirme ekibinin başkanı Manel Garcés: “Eskiden, tasarımcılar canlandırmalarla yaptıkları işi %60 gerçekçilikle görebiliyordu. Sanal gerçeklik sayesinde, bu oranı %90’a kadar çıkarmak mümkün. Bu, oldukça zaman kazandıran bir yol. Artık tasarım ekibi birkaç dakika önceki çizimlerini üç boyutlu olarak görebiliyor.”

[old_news_related_template title="Tarraco Paris Otomobil Fuarı'nda sergilendi!" desc="Seat, Uluslararası Paris Otomobil Fuarı’nda Yeni Tarraco’yu ve ilk CNG ile çalışan SUV modeli Arona TGI’ı tanıttı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/10/iecrop/1538648412_seat_showcases_all_its_novelties_in_the_city_of_paris_003_hq_16_9_1538652408.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/otomotiv/tarraco-paris-otomobil-fuarinda-sergilendi-2662358/"]

1539955665_this_is_how_you_design_an_suv_009_hq-kopya

5 ton kil


Kilden aracın şeklini yapmak otomotiv sektörünün her döneminde önemli bir yere sahiptir. Tarraco’ya şekil vermek için 5.000 kilodan fazla kil kullanıldı ve en büyük mücadele Carlos Arcos’a göre, “böylesine büyük bir otomobilin hacimlerini ve oranlarını kontrol edebilmekti”. Yeni modelin hatları onaylandıktan sonra, fikirler mühendislere devrediliyor.

1539955679_this_is_how_you_design_an_suv_015_hq-kopya