Sağ bacağındaki şiddetli ağrı nedeniyle günlük yaşamını sürdüremez hale gelen, ilaç ve fizik tedavi yöntemlerinden yarar göremeyen 49 yaşındaki bir hasta, Düzce Üniversitesi Beyin ve Sinir Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cem Dinç tarafından gerçekleştirilen operasyonla ağrılarından kurtuldu.

HER HASTAYA UYGULANABİLİR Mİ?

Başarıyla sonuçlanan operasyonla ilgili bilgiler veren Doç. Dr. Cem Dinç; “Birçok kez ameliyat olmasına rağmen halen ağrıları geçmeyen hastalarımız var. En kuvvetli ağrı kesici ilaçlar dahi ağrıyı kesmekte yetersiz kalıyor. İşte bu hastalarımız için ‘Ağrı Pili’ uygulaması yeni bir umut ışığı haline geldi. Omurilik üzerine konan bir elektrot aracılığı ile verilen elektriksel uyarı, ağrının iletilmesini engelliyor. Tabii ki her hastaya uygulanabilecek bir yöntem değil. Hangi hastanın fayda göreceğini belirlemek için ameliyat öncesinde bazı prosedürleri tamamlamak gerekiyor.’ ifadelerini kullandı.

Hastanın geçirdiği bel fıtığı ameliyatlarına rağmen özellikle sağ bacağındaki ağrının geçmemesi üzerine Düzce Üniversitesi Hastanesi’ne başvurduğunu dile getiren Doç. Dr. Dinç; “Yapılan tetkiklerinde bu ağrıya neden olan yeni bir bel fıtığı yoktu. İlaç tedavisi, fizik tedavi ve diğer yöntemlerle de ağrısının geçmemesi üzerine kendisine Ağrı Pili uygulamasından bahsettim. Ameliyat öncesi süreç ve ameliyat ile ilgili detaylı konuştuk. Kendisinin de bu girişimi istemesi üzerine hazırlıklarımızı tamamlayarak operasyonu gerçekleştirdik. Şimdi kendisi ağrısız bir yaşam sürebiliyor ve çok mutlu” diye konuştu

YAŞAM KALİTESİNİ ARTIRIYOR

Ağrı nedeni ile günlük yaşantısından uzaklaşmak zorunda kalan, öz bakımını dahi yapmakta zorlanan ciddi sayıda ağrı hastası olduğuna dikkat çeken Dinç, hastaların ağrı uygulamaları ve Ağrı Pili konusunda daha çok bilgilendirilmesi gerektiğinin altını çizdi. Hastalar tarafından çok iyi bilinmeyen bu yöntem ile çok yüksek oranda başarı sağlandığına işaret eden Doç. Dr. Cem Dinç, ağrı nedeniyle yatağından bile çıkmak istemeyen hastaların takılan pil ile tekrar hayata bağladığını ifade etti.

Ağrı Pili ile şikayetlerinden kurtulan 49 yaşındaki hasta, “Üç kez fıtık ameliyatı oldum. Çok hastane ve doktor dolaştım. 2,5 aydır hiç ayağa kalkamıyordum. Yemeğimi bile yatarak yiyordum. Çevremin tavsiyesi ile Doç. Dr. Cem Dinç’e tedavi olmaya geldim. Yapılan ameliyat sonrası hiç ağrım kalmadı. Şimdi rahatlıkla kalkıp gezebiliyorum” diyerek Düzce Üniversitesi Hastanesine ve operasyonu gerçekleştiren Doç. Dr. Cem Dinç ve ekibine teşekkür etti.

İHA

[old_news_related_template title="Teknolojik cihazlar 'Fıtık' nedeni" desc="Teknolojinin ilerlemesiyle birlikte cep telefonları başta olmak üzere, tablet, diz üstü ve masa üstü bilgisayarları artık hayatımızın vazgeçilmezi oldu. Ancak elimizden adeta düşüremediğimiz bu cihazlar hatalı kullanıldıklarında baş ağrısından göz hastalıklarına kadar çeşitli sağlık problemlerine neden olabiliyorlar. Üstelik uzun dönemde boyun ve bel fıtıkları gibi çok daha önemli sorunlara da yol açabiliyorlar. Bu cihazlardan cep telefonları ve tabletler özellikle boynumuzu etkilerken, kucağa alınarak veya yüzüstü yatılarak kullanılan dizüstü bilgisayarlar da belimizi fazlaca zorluyor. İşte bu noktada hemen herkesin aklına şu soru takılıyor; teknolojik cihazları kullanırken hangi hataları yapıyoruz? Neler yapmalı, nelerden kaçınmalıyız? " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/12/r3-9.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/yasam-haberleri/teknolojik-cihazlar-fitik-nedeni/"]