Daha önceki ifadesinde yalan söylediğini kabul eden ve bunun için 3 yıl ceza alan Cohen, eski patronu Trump için ırkçı ve hilebaz ifadelerini kullandı.

ABD Başkanı Trump için yaklaşık 10 yıl çalışan avukat Michael Cohen, ifadesinde Trump ve Rusya arasında bir bağlantı olup olmadığını bilmediğini ancak bazı şüphelere sahip olduğunu belirtti.

Amerikalılar Trump'ın eski avukatının sorgulanmasını canlı olarak izledi. Reuters


BAŞKANIN AF YETKİSİNİ KABUL ETMEYECEK

Cohen açılış konuşmasında, "Trump için aktif olarak çalışırken sakladıklarım için üzgünüm. Yalan söyledim ancak ben bir yalancı değilim. Kötü şeyler yaptım ancak kötü bir adam değilim. Ben bazı şeyleri düzelttim ancak daha fazla sizin arkanızı toplamayacağım Bay Trump" dedi.

Cohen, ABD Başkanlarına tanınan suçluyu affetme yetkisini kabul etmeyeceğini, Trump'ın bunu kullanmasını istemediğini açıkladı.

Cohen ifadesi sırasında duygusal anlar yaşadı. Reuters


"IVANKA VE TRUMP JR. DA YABANCI ÜLKELERLE İŞ BİRLİĞİ YAPMIŞ OLABİLİR"

Cohen'i sorgulayanlardan biri olan Temsilciler Meclisi üyesi Debbie Wasserman Schultz'un, Trump'ın ailesinin Rusya ya da başka bir ülkeyle bağlantısı olup olmadığı sorusuna Cohen, 'olabilir' yanıtını verdi.

Rusya'daki Trump Tower inşaatı projesiyle ilgili soruya ise Cohen, "Şirket anlaşmaya dahildi bu da ailenin de anlaşmaya dahil olduğu anlamına gelir" şeklinde yanıt verdi.