İsrail'in Kanal 12 televizyonunda katıldığı programda şimşekleri üzerine çekecek açıklamalarda bulunan Netanyahu, "Batı Şeria'daki Yahudi yerleşim birimlerini İsrail'e ilhak edeceğim" dedi.

[old_news_related_template title="Netanyahu seçime 3 gün kala ipin ucunu kaçırdı: Asla vermeyeceğim!" desc="İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, seçimlere sayılı günler kala flaş çıkışlarda bulunuyor. İpin ucunu iyice kaçıran Netanyahu, abluka altındaki Gazze Şeridi’ni Filistin Devlet Başkanı Abbas’a vermeyeceğini belirterek, Gazze ve işgal altındaki Batı Şeria’da kontrolleri ellerinde tutan Filistinli taraflar arasında süren ayrışmanın İsrail’in yararına olduğunu söyledi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/04/06/iecrop/netanyahu-reuters-4_16_9_1554533389.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/dunya/netanyahu-secime-3-gun-kala-ipin-ucunu-kacirdi-asla-vermeyecegim-4318271/"]

Ülkede salı günü yapılacak erken seçimin kaderini belirleyecek sağ seçmene yönelik mesajlar veren Netanyahu, "Bağımsız bir Filistin devleti İsrail'in varlığı için bir tehdittir. Kudüs'ü bölmeyeceğim, Yahudi yerleşim birimlerini de boşaltmayacağım" dedi.

NETANYAHU'DAN SKANDAL SÖZLER

Program sunucusunun işgal altındaki Doğu Kudüs ve Golan Tepeleri'nin "İsrail'e ilhakına" benzer şekilde "Neden Batı Şeria'daki yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerini de İsrail'e ilhak etmediniz?" şeklindeki sorusuna Netanyahu, "Bir sonraki aşamaya geçip geçmeyeceğimizi soruyorsunuz. Evet bir sonraki aşamaya geçeceğiz ve oraları İsrail'e ilhak edeceğim" diye konuştu.

[old_news_related_template title="Netanyahu'dan küstah çıkış: Gazze'yi almalarını umuyordum" desc="İsrail Başbakanı Netanyahu, Gazze'yle ilgili skandal açıklamalarda bulundu. Netanyahu, birçok Arap lidere Gazze'nin kontrolünü önerdiğini belirterek, 'Gazze'yi alacak birini umuyordum ama bunu yapmak isteyen kimse olmadı' ifadelerini kullandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/04/04/iecrop/netanyahu-reuters_16_9_1554382252.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/dunya/netanyahudan-kustah-cikis-gazzeyi-almalarini-umuyordum-4298951/"]

BATI ŞERİA'DA 400 BİNDEN FAZLA YAHUDİ VAR

İsrail’in 1967’de işgal ettiği Batı Şeria’da 250y’e yakın yasa dışı Yahudi yerleşim birimi bulunuyor ve buralarda 400 binden fazla Yahudi yerleşimci ikamet ediyor.

Uluslararası hukuka göre, işgal altındaki topraklarda tüm Yahudi yerleşim birimleri yasa dışı kabul ediliyor.  AA