Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, Suriye'de başlatılan Barış Pınarı Harekâtı ile teröristlerden arındırılan bölgelerde, hayatın normale dönmesine yönelik faaliyetler devam ediyor. Halkın elektrik, su, sağlık hizmetlerine erişiminde iyileştirmelerin yapıldığı bölgede, yerel yönetim birimleri de oluşturuldu.

[old_news_related_template title="Türkiye-Rusya anlaşmasından sonra Batı'da güvenli bölge tartışması" desc="Almanya Savunma Bakanı Annegret Kramp-Karrenbauer'in kuzeydoğu Suriye'de oluşturulması planlanan güvenli bölgeyi Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne onaylatmak istediğini milletvekillerine söylediği iddia edildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/10/23/iecrop/karren-reuters_16_9_1571827797.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/dunya/almanyadan-guvenli-bolge-icin-flas-talep-5406549/"]

ASKERİ MAHKEME FAALİYETLERE BAŞLADI

İcra edilen faaliyetler sırasında meydana gelebilecek olası ihlalleri ve hukuki sorunları çözmek için de Resulayn ve Tel Abyad bölgelerinde Suriye Geçici Hükümeti Savunma Bakanlığı’na bağlı oluşturulan Askeri Mahkeme faaliyetlerine başladı.

[old_news_related_template title="Trump'tan güvenli bölge mesajı" desc="ABD Başkanı Donald Trump, Rusya ve Türkiye arasında varılan mutabakatın ardından güvenli bölgeyle ilgili Twitter'dan bir mesaj paylaştı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/10/23/iecrop/trump-g-20-reuters2_16_9_1571836626.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/dunya/son-dakika-trumptan-guvenli-bolge-mesaji-5406986/"]

ASKERİ POLİS ŞUBESİ AÇILACAK

Bunların yanı sıra Suriye Milli Ordusu tarafından olası tüm olayların önlenmesi ve bölge halkının korunmasına yönelik yeni bir adım daha atılıyor. Bu kapsamda SMO unsurları tarafından 14 Kasım'da Tel Abyad'da Askeri Polis Şubesi açılacak. Son dönemdeki çalışmaların bölgede hayatın normale dönmesin konusunda büyük ivme kazandıracağı belirtiliyor.