MSÜ için başvuru tarihleri yaklaşırken 2019 yılında gerçekleştirilecek olan MSÜ sınavının hangi ayda ve hangi günde yapılacağı adaylar tarafından merak edilen konuların başında geliyor. Askeri öğrenci adaylarının merakla cevabını beklediği sorular geçtiğimiz haftalarda yanıtını bulmuştu. Milli Savunma Üniversitesince (MSÜ) askeri öğrenci adaylarını okul bünyesine katmak amacıyla ÖSYM tarafından 7 Nisan 2019 tarihinde Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı (2019-MSÜ) yapılacak peki başvurular ne zaman?

MSÜ BAŞVURU TARİHLERİ NE ZAMAN?

ÖSYM tarafından yayınlanan sınav takvimine göre MSÜ başvuruları 16 Ocak 2019 tarihinde başlayacak ve 27 Şubat 2019 tarihinde sonlanacak. MSÜ başvurularını tamamlayan öğrenciler 7 Nisan tarihinde sınava girecek. MSÜ sınav sonuçları ise 26 Nisan'da açıklanacak.

ÖSYM SINAV TAKVİMİ İÇİN TIKLAYIN

sınav sözcü ile ilgili görsel sonucu

SINAVDA HANGİ ALANLARDAN SORU SORULACAK?

Türkçe'den 40, Sosyal Bilimler (Tarihten 5 soru, Coğrafyadan 5 soru, Felsefeden 5 soru, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi veya ilave Felsefe Sorularından 5 soru) olmak üzere 20 soru, Temel Matematikten 40 soru, Fen Bilimleri (Fizikten 7, Kimyadan 7 ve Biyolojiden 6 soru) olmak üzere toplam 20 soru sorulacak.

MSÜ NEDİR?

Milli Savunma Bakanlığına bağlı olarak, 31 Temmuz 2016'da kurulan askeri yükseköğretim kurumu MSÜ, gençleri vatan savunmasında hizmet için ve prestijli bir gelecek için yetiştirmeyi hedefliyor. MSÜ, harp okulları, meslek yüksekokulları ve enstitülerden oluşuyor.