Erman Ilıcak'ın Forbes 100'de Türkiye birincisi olmasıyla hayatı merak konusu oldu. Erman Ilıcak kimdir, hangi üniversiteden, hangi bölümden mezun oldu? İşte hayatı ve detaylar...

ERMAN ILICAK KİMDİR?

1967 Malatya doğumlu olan Dr. Erman Ilıcak, Rönesans Holding’in kurucusu ve başkanıdır.

Ilıcak, 1985 yılında Özel TED Ankara Koleji’nden ve 1990 yılında ODTÜ İnşaat Mühendisliği’nden mezun oldu. 2002 yılında ise Minnesota Üniversitesi’nin yanı sıra Viyana Ekonomi ve İşletme Üniversitesi’nden MBA derecesi aldı. Ilıcak, 2011 yılında Paris’teki Uluslararası İşletme Okulu’ndan İşletme Yönetimi doktora derecesi aldı.

Ilıcak, 1993 yılında Rusya St. Petersburg’da Rönesans Holding’i kurdu. Merkezi Ankara’da bulunan Rönesans Holding, bugün Türkiye, Rusya ve Hollanda başta olmak üzere, Orta Asya, Avrupa, Orta Doğu ve Afrika’nın da bulunduğu geniş bir coğrafyada, toplam 28 ülkede inşaat, gayrimenkul, sağlık, enerji ve petrokimya alanlarında ana müteahhit ve yatırımcı olarak faaliyet gösteriyor.

2016 yılında 215 milyon dolar yatırımla Dünya Bankası Grubu üyesi Uluslararası Finans Kurumu’nun (IFC) ortak olduğu Rönesans Holding, dünyanın en büyük uluslararası müteahhitlik şirketlerinin sıralandığı Engineering News Record (ENR) listesinde 2019 yılı itibarıyla dünyada 33’üncü, Avrupa’da ise 9’uncu sırada yer aldı. Rönesans Holding bünyesinde bulunan RC Rönesans İnşaat, Fortune 500 ve Capital 500 listelerine göre Türkiye’deki inşaat şirketleri arasında ilk sırada bulunuyor.

Erman Ilıcak kimdir? Hangi şirketin sahibi?

MİLYARDER SAYISI GERİLEDİ

Türkiye’nin en zengin insanı Erman Ilıcak’ın servetinin tutarı 3.8 milyar dolar olurken onu 3.7 milyar dolarla Murat Ülker izledi. Türkiye’nin en zengin üçüncü insanı 2.1 milyar dolar ile Hüsnü Özyeğin oldu. Özyeğin üçüncülüğü Osman Kibar ile paylaştı.

Forbes 100’de geçen yıl dikkat çeken gelişmeler yaşandı. Listedeki toplam servet düşüşü 21.5 milyar dolar oldu. 2017 listesinde 40 milyarder yer alırken 2018 listesindeki dolar milyarderi sayısı 29’a geriledi.