Ziraat Finans Grubu'na bağlı Ziraat Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı, ekonomik olarak zor günler geçiren Simit Sarayı'nın yüzde 51 hissesini Kavukçu Yapı'dan devralmak için 12 Aralık Perşembe günü Rekabet Kurulu'na başvuruda bulunmuştu.

13 Aralık Cuma günü basına yansıyan haber gündeme bomba gibi düşmüş ve kamuoyunda büyük tepkilere neden olmuştu.


REKABET KURUMU AÇIKLAMAYI KALDIRDI


Cumhurbaşkanı Erdoğan da bugün konu hakkında açıklama yaptı. "Bunu tasvip etmem. Geçmişte kamu bankaları batmıştı. Duyar duymaz genel müdürümüzü aradım. Genel müdür 'konu gündeme geldi ancak düşünmüyoruz' dedi." açıklamasında bulundu.

Erdoğan'ın açıklamasının ardından Rekabet Kurumu'nun sayfasından Ziraat Bankası tarafından yapılan başvurunun kaldırıldığı görüldü.

[old_news_related_template title="Erdoğan'dan Simit Sarayı açıklaması" desc="Cumhurbaşkanı Erdoğan Malezya'da Simit Sarayı'nın Ziraat Bankası tarafından kurtarılması ile ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada bu durumu tasvip etmediği açıkladı. Simit Sarayı'nın patronu Abdullah Kavukcu'nun 12.5 milyon dolarlık jeti olması dikkat çekmişti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/12/18/iecrop/cumhurbaskani_16_9_1576665421.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/ekonomi/erdogandan-simit-sarayi-aciklamasi-5516685/"]

[old_news_related_template title="Simit Sarayı'nın patronu konuştu Ziraat'a hiç değinmedi" desc="Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Simit Sarayı'nın Ziraat Bankası tarafından kurtarılmasını onaylamadığını ifade etmesinden çok kısa bir süre sonra Simit Sarayı da günler süren suskunluğunu bozdu. Simit Sarayı Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Kavukcu yaptığı yazılı açıklamada Ziraat Bankası'na hiç değinmezken, 'Yerli ve yabancı birçok fonla görüşmeler devam ediyor' ifadesini kullandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/12/18/iecrop/abdullah-kavukcu_16_9_1576668009.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/ekonomi/simit-sarayinin-patronu-konustu-ziraata-hic-deginmedi-5516879/"]