Türk dünyasının ve Ülkücü camianın sevilen ismi Ozan Arif (Arif Şirin), 13 Şubat’ta yakalandığı amansız hastalığa yenik düşerek hayatını kaybetmişti. Samsun'un Atakum ilçe Belediye Meclisi Temmuz ayının ilk toplantısında Ozan Arif'in isminin bir parka verilmesini tartıştı.

CHP TEKLİF ETTİ, AKP KABUL ETTİ MHP REDDETTİ


Belediye meclisin CHP'li üyeleri Ayhan Ayvaz ve Yusuf Erden, Atakum’a bağlı Esenevler Mahallesi’ndeki bir parka Ozan Arif'in isminin verilmesi önerisinde bulundu. Önergeye MHP’li Meclis üyesi Murat Talu sert tepki gösterdi. Talu, "MHP olarak parka verilecek olan Ozan Arif’in isminin çıkarılmasını istiyoruz. Bunun siyasi bir hamle olduğunu düşünüyoruz. Genel Başkanımıza ve camiamıza hakaret eden bir insanın parka isminin verilmesi hoşumuza gitmedi. Kemal Kılıçdaroğlu’na hakaret eden bir insanın ismi parka verilmek istense siz kabul eder misiniz? Ben şahsen kabul etmem" diye konuştu.

BAŞKAN DEVECİ: HASSASİYETİNİZİ ANLIYORUM


Atakum'un CHP'li Belediye Başkanı Cemil Deveci tartışmaya müdahale ederek, "Ben hassasiyetinizi anlıyorum. Biz Ozan Arif’in ismini milliyetçi ruhuyla, sanatçı ruhuyla Anadolu kültürünü aktardığı için yaşatılmasını istiyoruz. Sizin de böyle kabul etmenizi diliyorum. Ama bu hassasiyet doğru bir hassasiyet" diye konuştu.

Görüşmelerin ardından Ozan Arif'in adının bir parka verilmesi CHP ve AKP'li üyelerin kabul oylarıyla komisyona havale edilirken, MHP üyeler ret oyu verdi.


OZAN ARİF VE BAHÇELİ DAVALIK OLMUŞTU


MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ozan Arif olarak bilinen sanatçı Arif Şirin ile ilgili geçtiğimiz yıllarda birçok kez davalık olmuştu.
Ozan Arif sözlerini yazdığı Plan Yapmayın Plan şarkısıyla Hrant Dink'in katili Ogün Samast ile Yasin Hayal'i övdüğü, halkı kin ve düşmanlığı sevk ettikleri suçlamasıyla İsmail Türüt'le birlikte İstanbul 16. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yargılanmış, mahkemede her iki isimde beraat etmişti.

OZAN ARİF KİMDİR?


Giresun’un Alucra ilçesine bağlı Yükselen (Hapu) köyünde 10 Haziran 1949’da doğdu. Babasının memuriyeti dolayısıyla, ilk ve ortaokulu Samsun`da bitirdi. 1970’de başladığı öğretmenlik mesleğinde Samsun’un Devgeriş köyünde beş yıl öğretmenlik, dört yıl ise okul müdürlüğü görevi olmak üzere dokuz yıl hizmet verdi. 24 Eylül 1980 ve 5 Kasım 1991 tarihleri arasında Almanya’da yaşadı. Özellikle milliyetçi kesimin son derece beğendiği, o kesimin tutkuyla dinlediği gür sesli ozandı. Türkülerinde Türk milliyetçiliği vurgusunu açıkça belirten ülkücü bir ozandı.

[old_news_related_template title="Ozan Arif’in vefatı Ülkücüleri ikiye böldü" desc="Ozan Arif adıyla tanınan ülkücülerin sembol isimlerin Arif Şirin tedavi gördüğü Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde hayatını kaybetti. Ozan Arif’in vefatı Ülkücüleri de ikiye böldü.Kimi rahmetle yad etmeyi tercih etti, kimi 'hakkını helal etmem' dedi, kimileri ise herhangi bir yorumda bulunmadı. Ozan Arif’e rahmet dileyenler arasında İYİ Parti lideri Meral Akşener ve kurmayları Koray Aydın ve Ümit Özdağ da var. CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş, MHP’li Atila Kaya ve Şefkat Çetin'in paylaşımları dikkat çekti. MHP İstanbul İl Başkanı Birol Gür’ün ‘Hakkımı helal etmiyorum. Öteki dünyada hesaplaşırız” paylaşımı da sosyal medyada eleştiri konusu oldu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/02/iecrop/ozan-arif-1_16_9_1550054894.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/ozan-arifin-vefati-ulkuculeri-ikiye-boldu-3513381/"]