Seçimden 17 gün sonra mazbatasını alan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'yla ilgili CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan ilk açıklama geldi.

[old_news_related_template title="Son dakika... YSK resmen ilan etti: Mazbatasını alan Ekrem İmamoğlu İBB Başkanı" desc="Maltepe İlçesinin birleştirme tutanaklarının Çağlayan Adliyesi'ndeki il seçim kuruluna ulaşmasının ardından yapılan değerlendirme toplantısından karar çıktı. İstanbul İl Seçim Kurulu Ekrem İmamoğlu'na mazbatasının verilmesine hükmetti ve mazbata İmamoğlu'na teslim edildi. Ekrem İmamoğlu an itibariyle resmen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı... " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/04/17/iecrop/ekrem-imamoglu_16_9_1555504281.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/son-dakika-ysk-resmen-ilan-etti-ekrem-imamoglu-ibb-baskani-4463738/"]

Kılıçdaroğlu, "Huzurluyum, duyguluyum. Büyük bir başarı elde ettik. Türkiye için, çocuklarımız için, onların geleceği için, demokrasimiz için, hep birlikte huzur içinde yaşamak için. Bu başarı bu topluma hizmet etmek için yola çıkan insanların başarısıdır. Bu başarı birlikte yaşamak isteyen milyonların başarısıdır. Mutluluğumu ancak böyle anlatabiliyorum" dedi.

[old_news_related_template title="Kılıçdaroğlu, İmamoğlu'nu genel merkezde böyle izledi" desc="Maltepe'de oy sayımının tamamlanmasının ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu'nun mazbatasını almasını CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve partililer Genel Merkez'de izledi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/04/17/iecrop/kililcdaroglu_16_9_1555511452.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/kilicdaroglu-imamoglunu-genel-merkezde-boyle-izledi-4465222/"]

SOSYAL MEDYA HESABINDAN DA AÇIKLAMA YAPTI

Bu açıklamanın ardından da Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu. Kılıçdaroğlu, "Ekrem İmamoğlu'nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olması ile kazanan 16 milyon İstanbullu oldu. Söz verdiği gibi; bundan sonra bütün İstanbul'u kucaklayan bir belediye başkanı olacak, bundan hiç kimsenin endişesi olmasın. Teşekkürler İstanbul!" dedi.