Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, gündeme dair açıklamalarda bulundu. Suriye'de başlatılan operasyona değinen Akar, "Önümüzdeki günlerde içinde bulunduğumuz Barış Pınarı asayiş bölgesinde EYP'lerin kaldırılması, varsa kaldıysa teröristlerin temizlenmesi calışması yapılacak. Biz terörden sadece PKK/YPG kast etmiyoruz, girdiğimiz bölgelerde karşılaştığımız takdirde DEAŞ'a da aynı şekilde gerekeni yapmaya hazırız" dedi.

[old_news_related_template title="Son dakika... Bakan Akar: Harekat devam eder" desc="5 günlük ara verilen harekata ilişkin konuşan Milli Savunma Bakanı Akar 'Teröristler çekilmezse harekat devam eder.' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/10/19/iecrop/akar-yan-aa_16_9_1571489664.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/son-dakika-bakan-akar-harekat-devam-eder-5399486/"]

Kimyasal silah iddialarıyla ilgili de Akar, "TSK'nın kimyasal silah kullanması asla söz konusu değildir, envanterde yok; PYD'nin TSK'ya ithamda bulunmak için bölgeye kimyasal silah taşıdığı duyumumuz var" ifadelerini kullandı. Rusya ile yapılan görüşmelerle ilgili de Akar, "Harekat alanı dışında herhangi bir operasyon ihtiyacımız bulunmuyor. Suriye ile sıcak temas olmaması lazım, böyle bir sorun olmaz; Rusya da bu konuda elinden geleni yapar" dedi.

[old_news_related_template title="Akar: Çatışmada ateş eden terörist sonra 'komutanım' demeye başlıyor" desc="Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, mezunu olduğu Kayseri Lisesi'nde öğrencilerle bir araya geldi. Akar, öğrencilerin ısrarı üzerine bir askerlik anısını anlattı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/10/20/iecrop/resimid_97465721_9746572_16_9_1571571562.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/akar-catismada-ates-eden-terorist-sonra-komutanim-demeye-basliyor-5400507/"]

"NATO'NUN MERKEZİNDEYİZ"

Türkiye'nin NATO'nun merkezinde olduğunu vurgulayan Akar, "Hiçbir yere gitmiyoruz. NATO’daki müttefiklerimiz tarafından anlaşılma konusunda bazı sorunlar yaşıyoruz. F-35 konusunda ABD ile anlaşmazlıkların üstesinden geleceğiz. ABD’nin Patriot savunma sistemini alabiliriz, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti sırasında bu konu gündeme gelebilir" dedi.

IŞİD AÇIKLAMASI

IŞİD'li teröristler hakkında da bilgi veren Akar, "Çeşitli şekillerde bizim kontrolümüze geçen 200 civarında DEAŞ'lı oldu, onları da uygun şekilde uygun yerlerde muhafaza ve kontrol ediyoruz. Suriyeli kardeşlerimizin evlerine normal hayatlarına dönebilmeleri projeler tamam; uygulaması, finansı ve diğer ülkelerin de katkısıyla hataya geçirilmesi için çalışmalar sürüyor" ifadelerini kullandı.