PAN Amerikan Sağlık Örgütü'nün olağan bilgilendirme toplantısında konuşan DSÖ Amerika Bölge Müdürü Etienne, Brezilya'nın Amerika kıtasındaki vakaların yüzde 23'üne sahip olduğuna dikkat çekti ve kıta genelinde 204 binden fazla ölüm yaşandığı belirtti.

Etienne uyarılarla dolu açıklaması sırasında korkutan bir veriyi de paylaştı ve "Bulaşma hızında hiç yavaşlama görülmüyor" dedi.

GÜNEY YARIM KÜREDE KIŞ BAŞLIYOR


PAN Amerikan Sağlık Örgütü'nde görevli Aldigieri ise corona virüsünün yayılması sevdiği sonbahar ve kış aylarından endişe ettiğini belirtti.

Uzmanlara göre, güney yarım kürede yeni başlayan kış ayları virüsün yayılmasını hızlandırıyor.

Yetkililer özellikle Şili'de artan vaka sayıları ve Brezilya'da verimli uygulanmayan sosyal mesafe tedbirlerinin ölüm sayılarını çok daha hızlı artırmasından endişeli.

[old_news_related_template title="Corona virüsünde son durum: Meksika'da rekor, Brezilya ikinci sıraya yükseldi" desc="Corona virüsü Amerika ve Asya kıtalarında etkisini sürdürürken, Meksika ve Hindistan'dan yeni rekor haberleri geldi. Brezilya ise can kayıplarında Birleşik Krallık'ı geride bırakarak ikinci sıraya yerleşti. Yeni Zelanda'da 22 gündür yeni vaka görülmezken, Çin'de yeni vakalar tespit edilmesi yetkilileri harekete geçirdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/06/13/iecrop/corona-rio-reuters_16_9_1592026484.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/son-dakika-corona-virusunde-son-durum-meksikada-rekor-brezilya-ikinci-siraya-yukseldi-5871826/"]