Suriye'nin İdlib kentinde yedi Türk askeri ve bir sivilin Suriye rejim güçlerince gerçekleştirilen saldırılarda şehit olması sonrası piyasalarda Türkiye'nin Suriye'deki mevcudiyeti ve Rusya ile ilişkiler daha yakından izleniyor.

[doviz_borsa_template dolar="1" euro="1" altin="1" borsa="0"][/doviz_borsa_template]

Dolar/TL 6 seviyesinin hemen altında 9 ayın en yüksek gün içi seviyelerinde dar bantta bir seyir izliyor. Piyasalarda İdlib başta olmak üzere jeopolitik endişeler, veri gündemi, Hazine ihalesi ve küresel piyasalar takip ediliyor.

Geçen hafta başında 5.95 civarında dar bantta bir seyir izleyen kur haftanın son işlem gününde ise 5.9890'a kadar yükselerek Mayıs 2019'dan beri gün içinde görülen en yüksek seviyeyi test etti.

Dolar/TL bu sabah saat güne benzer seviyelerde başladı ve saat 0859'da 5.9825/5.9840 seviyesinde işlem gördü. Aynı saatte sepet bazında TL 6.2991/6.3010, euro/TL ise 6.6154/6.6180 seviyesinde bulunuyor.


Petrol fiyatlarının Ocak ayı başındaki 72 dolardan 55 doların altında gerilemiş olması ise gelişmekte olan ülkeler genelinde olumsuz fiyatlamaya neden olsa da Türkiye özelinde olumlu bir gelişme.

Asya borsaları, yetkililerin corona virüsüyle ilgili endişeleri azaltma çabaları sonrası Çin piyasasının önceki kayıplarının bir bölümünü geriye çevirmesiyle yükseldi. Bununla beraber, yatırımcı algısı kırılgan kalmaya devam etti.

İDLİB YAKINDAN İZLENİYOR

İdlib'de Suriye rejim güçlerince Türk unsurlarına yönelik gerçekleştirilen saldırılar sonrası piyasalarda Türkiye'nin Suriye'deki mevcudiyeti ve Rusya ile ilişkiler daha yakından izleniyor.

Bankacılar bugün veya takip eden günlerde Rusya ve Türkiye liderlerinin bir görüşme yapmasını beklediklerini, bu görüşmenin sonucunun da yakından takip edileceğini belirttiler.

İdlib başta olman üzere Suriye'ye yönelik jeopolitik endişeler son dönemde artmış durumda. Ancak bunun fiyatlamalara yansıması henüz sınırlı. Türkiye'nin Rusya ABD ve AB ile ilişkilerini etkileyebilecek jeopolitik gelişmeler yakından takip ediliyor. (REUTERS)