Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde Fatma Ateş, tartıştığı acil tıp teknisyeni komşusu M.K.'nin "Ben ambulansla akşama kadar koronavirüslü hasta taşıyorum. Bana da bulaşmıştır, sana da bulaştıracağım" diyerek yüzüne tükürdüğünü iddia etti. Yapılan (Covid-19) testi de pozitif çıktı. Yurda yerleştirilip karantinaya alınan Ateş'in şikayetçi olduğu komşusunun test sonucu ise negatif geldi.

Gölcük'e bağlı Değirmendere Mahallesi'nde oturan Fatma Ateş, iddiaya göre 12 Mayıs'ta apartmanda oturan çocuklara gürültü yaptıkları gerekçesiyle bağıran karşı daire komşusu M.K. ile apartmanda yaşayanlarla birlikte tartıştı.

Ateş, şikayet dilekçesinde, M.K. isimli kadın sağlık çalışanının olay günü, "Ben ambulansla akşama kadar corona virüslü hasta taşıyorum. Bana da bulaşmıştır, sana da bulaştıracağım" diyerek üzerine yürüyüp yarım metre mesafeden kendisine tükürdüğünü ileri sürdü.

KARANTİNAYA ALINDI

Ateş'in iddiası üzerine Covid-19 testi yapıldı. Ateş, sonucun pozitif çıkmasının ardından yerleştirildiği yurtta karantinaya alındı.

FOTO: DHA


"SANA AMBULANS GÖNDERTMEYECEĞİM" DEMİŞ

Sağlıkçı komşularından şikayetçi olduklarını belirten Fatma Ateş’in eşi İsmail Ateş ,şunları söyledi:

* Bu olay emniyete yansıdı, savcılık talimatıyla eşimi ve sağlık çalışanı kadını corona virüsü testine gönderiyorlar. Eşimin test sonucu pozitif çıkıyor ama sağlık çalışanı kadının testi negatif çıkıyor. Eşim şu an karantina altında. Sağlık çalışanında negatif çıkması onun suçunu hafifletmez.

* Öldürmeye teşebbüs etti. ‘Bende corona virüsü var, sana da bulaştıracağım. Ambulanslar benim emrimde sana da ambulans göndertmeyeceğim’ gibi şeyler söylemiş kendisi eşime.

* Biz ondan şikayetçiyiz, bizi ölümle tehdit ediyor, korkuyoruz. Çocuklarımız korkudan dışarı çıkamıyor. Komşularımızın da çocukları aynı şekilde kendisinden korkuyor.

TESTİ NEGATİF ÇIKMIŞ

Sağlık görevlisi M.K.’nin ismini açıklamayan eşi de "Eşimin testi negatif çıktı. Bu konuda suçlu kim? Biz mi bulaştırmış oluyoruz? Ben de onlardan şikayetçi oldum. Eşimin bütün arkadaşları da negatif çıktı. Eşim pozitif çıksaydı bana da bulaştırırdı ve çocuklarıma da bulaştırırdı. Kendileriyle mahkemede görüşeceğiz" diye konuştu.

İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN İNCELEME

Kocaeli Sağlık Müdürlüğü, acil tıp teknisyeni M.K. hakkında inceleme ve araştırma başlattı. Sağlık müdürlüğünden yapılan açıklamada, "Müessif konu hakkında Kocaeli İl Ambulans Servisi Başhekimliği tarafından inceleme ve araştırma başlatılmıştır" denildi. (DHA)