DSÖ Türkiye Temsilcisi Pavel Ursu, Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve hızla yayılan Corona virüsü salgınına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Corona virüsü salgınının bir halk sağlığı sorunu olduğunu söyleyen DSÖ Türkiye Temsilcisi Ursu, acil durum ilan ettiklerini belirtti.

"VAKALARIN YÜZDE 99'U ÇİN'DE"

Çin hükümetinde başlayan salgının şu anda uluslararası alana da yayıldığını ifade eden Ursu, şu ifadeleri kullandı:

* Şu anda ölüm vakaları gerçekleşiyor. Biz DSÖ olarak halk sağlığı önlemleri alınması için çağrıda bulunuyoruz. Bu önlemlerin arasında vakaların tespit edilmesi, semptomatik vakaları görüldüğünde bu durumun yayılmasına engel olunduğundan emin olunması yönündeki önlemler için çağrıda bulunuyoruz.

* Aynı zamanda bu vakaların takip edilmesi, diğer insanlarla kontak kurulmaması ve izolasyon önlemlerinin alındığına dair emin olunması için çağrıda bulunuyoruz.

* Şunu da belirtmek istiyorum; vakaların yüzde 99'u şuan Çin hükümetinde gerçekleşmektedir. Sadece yüzde 1'i Çin hükümetinin dışında görülmektedir.

* Şunu anlamalıyız ki; bu salgının yayılması şuan Çin hükümetinde yoğunlaşmış durumdadır. Ama uluslararası düzeyde de önemli önlemler alınmalıdır.