Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, İklim Zirvesi'nde yaptığı konuşmada Çin'in "yeşil kalkınma" taahhüdüne değinerek, Çin'in 2060 yılına kadar karbon nötrlüğünü elde edeceğini ve 2030 yılına kadar ise kadar karbon emisyonlarını zirveye çıkaracağını ifade etti.

Ayrıca Çin’in kömür tüketimindeki artışı sınırlandırma planını açıklayan Xi Jinping, "Kömürle çalışan elektrik üretim projelerini sıkı bir şekilde kontrol edeceğiz. 14'üncü 5 yıllık plan döneminde kömür tüketimindeki artışı kesinlikle sınırlayacağız ve bunu 15’inci 5 yıllık plan döneminde ise aşamalı olarak azaltacağız" ifadelerini kullandı.

Doğayı korumanın, üretkenliğin artması adına önemli bir adım olduğunu kaydeden Xi Jinping, "Yeşil dağlar altın dağlardır. Çevreyi korumak, üretkenliği korumak, çevreyi iyileştirmek ise üretkenliği artırmaktır" ifadelerini kaydetti.

Aynı zamanda konuşmasında iklim konusunda küresel işbirliği ihtiyacına değinen Başkan Xi Jinping, "Kısa bir süre önce Çinli ve ABD'li taraflar, iklim krizini ele alan ortak bir bildiri yayınladı. Çin, küresel çevre yönetimini ortaklaşa ilerletmek adına ABD de dahil olmak üzere uluslararası toplumla çalışmayı dört gözle bekliyor" dedi.

[old_news_related_template title="Cumhurbaşkanı Erdoğan: Biden'ın çabalarını takdirle karşılıyoruz" desc="Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Yeşil dönüşüm başta olmak üzere diğer alanlarda küresel düzeylerde stratejik iş birliğinin oluşturulması büyük önem arz ediyor. Bu konuda Başkan Biden'ın çabalarını takdirle karşılıyoruz. İklim değişikliğinde ülkeler maalesef eşit konuma sahip değildir. Gelişmiş ve gelişmekte olan ülkeler arasında yük paylaşımının adil bir şekilde yapılması iklim değişikliği ile mücadeleyi güçlendirecektir' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/04/22/iecrop/erdogan-depo-1_16_9_1619106223.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/cumhurbaskani-erdogan-bidenin-cabalarini-takdirle-karsiliyoruz-6390050/"]

[old_news_related_template title="ABD’nin ev sahipliği yaptığı 'İklim Zirvesi' başladı" desc="ABD Başkanı Joe Biden'ın daveti üzerine 40 ülke lideri ve Avrupa Birliği'nin (AB) katılımı ile 2 gün boyunca çevrimiçi olarak yapılacak olan İklim Zirvesi, ABD Başkanı Biden ve Başkan Yardımcısı Kamala Harris'in açılış konuşması ile başladı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/04/22/iecrop/biden-reuters_16_9_1619101513.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/abdnin-ev-sahipligi-yaptigi-iklim-zirvesi-basladi-6389848/"]