NATO tarafından yapılan açıklamada, Taliban'ın Kabil'i ele geçirdiği pazar gününden bu yana havalimanında yaşanan olaylarda 12 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Taliban sözcüsü, Perşembe günü yaptığı açıklamada, ölümlerin ya silahlı yaralanmadan ya da izdihamlardan kaynaklandığını söyledi ve hala havalimanı kapılarındaki insanları, yasal seyahat haklarına sahip değillerse evlerine gitmeye çağırdı.

Taliban sözcüsü, havalimanından ayrılan kişilerin evlerine gidebileceklerini, onlara hiçbir düşmanlık gösterilmeyeceğini de belirtti.

[old_news_related_template title="'Taliban, 1 trilyon dolarlık maden kaynağına sahip'" desc="Afganistan'ın kontrolünü ele geçiren Taliban, ülkenin zengin maden yataklarına da sahip oldu. Peki Taliban, değeri 1 trilyon doları aşan bu maden zenginliğinden faydalanabilecek mi? Uzmanlar bunun pek mümkün olmadığı görüşünde... " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/08/19/iecrop/taliban2_16_9_1629356729.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/taliban-1-trilyon-dolarlik-maden-kaynagina-sahip-6601327/"]