Hazine ve Maliye Bakanı Elvan, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Salgından olumsuz etkilenen sektörlerimizi desteklemek amacıyla; konaklama, yeme- içme, ulaşım, iş yeri kiralama ve diğer hizmetlerde son 1 yıldır uyguladığımız KDV oran indirimlerinin süresini 2 ay daha uzatıyoruz. Esnafımıza, vatandaşlarımıza hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

Bakan Elvan, Türk lirası mevduatlarındaki stopaj oranı indirimlerinin süresini eylül sonuna kadar uzattıklarını bildirdi. Elvan, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, şunları kaydetti:

* Türk lirası mevduatlarındaki stopaj oran indirimlerinin süresini eylül ayı sonuna kadar uzatıyoruz. Böylece Türk lirası mevduatların cazibesini artırmaya ve ters dolarizasyonu desteklemeye devam edeceğiz.

[old_news_related_template title="Ekonomiyi indirimli ÖTV ve KDV ile canlandırın" desc="TESK Başkanı Palandöken, pandemide iş yapamayan şoför esnafının ve vatandaşların araçlarını yenilemeleri için taksi ve özel araçlarda ÖTV, minibüs, otobüs ve kamyonda KDV indirimi yapılmasını önerdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/07/21/iecrop/08-oto_16_9_1626901965.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/otomotiv/ekonomiyi-indirimli-otv-ve-kdv-ile-canlandirin-6550310/"]