Kimlikle seyahat uygulaması kapsamında, Azerbaycan vatandaşlarına Türkiye'ye girişlerinde, Türk vatandaşlarına ise Türkiye'den çıkışlarında, iki dilli "Giriş-Çıkış Formu" üzerine giriş-çıkış damgaları tatbik edilerek verilecek.



Her iki ülke vatandaşlarının bu belgeyi Türkiye'de ve Azerbaycan'da bulundukları süre içerisinde beraberinde taşımaları ve giriş-çıkışları sırasında kimlik kartlarıyla birlikte sınır kapılarındaki görevlilere ibraz etmeleri gerekecek.



Yeni tip çipli kimlik kartlarının seyahat belgesi olarak kullanılabilmesi yalnızca Türkiye ve Azerbaycan arasındaki doğrudan seyahatlerde mümkün olurken, üçüncü ülkelerden Türkiye veya Azerbaycan'a gelişlerde pasaport kullanımı zorunlu olmaya devam edecek. Yeni tip çipli kimlik kartlarıyla ikamet izni başvurusu yapılamazken, Türkiye'de veya Azerbaycan'da 90 günden fazla ikamet etmek isteyen vatandaşlar, kalmak istenilen süreden 60 gün daha fazla geçerlilik süresi bulunan pasaportlarıyla ikamet izni başvurusunda bulunabilecek. (DHA)

[old_news_related_template title="Erdoğan ve Aliyev'den Dağlık Karabağ mesajı: Ermenistan'a kapalı olan kapıları açarız" desc="Türkiye'nin Dağlık Karabağ'daki tutumuyla ilgili açıklamalarda bulunan Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, 'Bizim kadar birbirinin yanında olan iki ülke daha yok' dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise 'Gereken adımlar atılırsa Ermenistan'a kapalı olan kapıları açarız' ifadesini kullandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/12/10/iecrop/aliyev-erdogan-sozcu_16_9_1607610485.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/erdogan-ve-aliyevden-daglik-karabag-mesaji-6162143/"]