Yangınların devam ettiği Muğla’da söndürme çalışmaları için bölge halkı adeta seferber oldu.

YANGIN TANKERİNE BİDONLA SU TAŞIDILAR

Sosyal medyadan paylaşılan görüntülerde Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin yangın tankerine vatandaşların bidonlarla su taşıdığı görüldü.

"HİÇ KİMSELER YOK"

Marmaris’is Kumlubük koyunda çekilen görüntülerde ise bölge halkının kamyonetlerle bidon bidon su getirdiği görüldü.

Elinde tırpanıyla yangın bölgesine gelen bir vatandaş, “Burada itfaiye yok. Hiç kimseler yok” diye sitem etti.

KÜREKLERLE YANGINA TOPRAK ATTILAR

Kumlubük’teki yangın söndürme çalışmalarına katılan bir kadın, kardeşinin yangınların devam ettiği alanda kaldığını söyledi.

Bölge halkı ellerinde tırpan ve küreklerle yangınlara cansiperane müdahale ederken o anlar kameraya yansıdı.

"BU İNSANLARIN YARDIMA İHTİYACI VAR"

Görüntüleri cep telefonuyla çeken vatandaş, “Canla başla çalışıyorlar. Bu insanların burada yardıma ihtiyacı var. Buraya bir helikopter şart” dedi.

[old_news_related_template title="Yunanistan'da orman yangınlarıyla mücadele sürüyor" desc="Yunanistan'ın Mora Yarımadası’ndaki Achaea bölgesinde dün çıkan orman yangınını söndürme çalışmaları devam ediyor. Panagopoulos bölgesinde yaklaşık 110 çocuğun yoğun dumandan etkilendiği tatil kampı ise tahliye edildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/08/01/iecrop/yangin-iha11_16_9_1627839856.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/yunanistanda-orman-yanginlariyla-mucadele-suruyor-6569154/"]

[old_news_related_template title="Gündoğmuş yangını ilçe merkezine yaklaştı" desc="Antalya'da Akseki ve Manavgat ilçelerinin sınırında bulunan Gülen Dağı'nda orman yangını etkisini artırdı. Bölgede geniş bir alanı etkisi altına alan yangının özellikle Taşlıca Mahallesi Murtiçi mevkiine doğru ilerlediği belirtildi. Sarp kayalık bir bölge olduğu için yangına kara müdahalesinin güçlükle sürdürüldüğü kaydedildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/08/01/iecrop/gundogmus-dha-1_16_9_1627839704.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/gundogmus-yangini-ilce-merkezine-yaklasti-6569165/"]