Şu anda etkilenenlerin tümü erkek ve sadece salı günü 18 kişiye bu hastalığın bulaştığı belirlendi.

Yakın temas veya cinsel ilişki sonucu bulaşan maymun çiçeği ölüme yol açabiliyor. Berlin’deki grubun birbiriyle yakın temasta olduğu, ancak sadece erkeklerin değil, kadınların da bu hastalığa yakalanabileceği belirtildi.

30 ÜLKEDE DAHA ÇIKTI

Mukoza zarı, yani sümük bezleri yoluyla taşınabilen ve yakın temasta bulaşan virüsün en önemli belirtilerinden biri de vücutta oluşan su çiçeği benzeri kabarcıklar. Yüksek ateş, halsizlik, çeşitli ağrılar ve kaşıntılar da olabiliyor.

Dünya sağlık örgütüne göre, şu ana kadar endemik olmayan 30 ülkede 550’ye yakın vaka tespit ettiklerini açıkladı. Virüsün yayılmasında, ekolojik sistemin bozulması, küresel ısınma gibi etkenler de önemli rol oynuyor.

Dünya Sağlık Örgütü Çiçek Hastalıkları uzmanı Rosamund Lewis, "Bu hastalığı önlemede henüz geç kalıp kalmadığımızı bile bilmiyoruz" açıklaması yaptı.
[old_news_related_template title="Maymun çiçeği hastalığı ile korkutan açıklama: Hamileler dikkat" desc="Dünya corona virüsü salgınıyla mücadeleye devam ederken 30 ülkede tespit edilen maymun çiçeği hastalığı ile ilgili endişe yaratan bir açıklama Dünya Sağlık Örgütü'nün düzenlediği panelde geldi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/06/02/iecrop/maymun-reuters_16_9_1654171105.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/saglik/maymun-cicegi-hastaligi-ile-korkutan-aciklama-hamileler-dikkat-7170801/"]

[old_news_related_template title="Maymun çiçeği salgınında resmi uyarı geldi: Cinsel ilişkiye girmeyin" desc="Dünya corona virüsü salgınının pençesinden henüz çıkamazken yeni bir hastalık paniği yaşanıyor... Son haftalarda ABD, İngiltere, İspanya ve Portekiz başta olmak üzere onlarca ülkede tespit edilen yüzlerce maymun çiçeği vakası yetkilileri harekete geçirdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/06/01/iecrop/seks-shutterstock_16_9_1654070253.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/saglik/maymun-cicegi-salgininda-resmi-uyari-geldi-cinsel-iliskiye-girmeyin-7168117/"]