Dubai, turizmi canlandırmak için yüzde 30'luk alkol vergisini kaldırdı. Körfez'in "eğlence başkenti" olarak bilinen Dubai, turizmi canlandırmak amacıyla, alkollü içeceklerden aldığı vergiyi kaldırdı. Ayrıca Dubai'de içki içenlerden istenen ruhsat da artık ücretsiz olacak.

Dubai bir süredir yasaları gevşetmeye başlamıştı. Ramazan ayında gündüz alkol satışına izin veren emirlik, pandemi sırasında eve teslimatı onaylamıştı. Bu son hamlenin de Körfez ülkeleri arasındaki rekabette şehri yabancılar için daha çekici hale getirme girişimi olduğu düşünülüyor.

'GÜVENLİ TÜKETİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ'


Dubai'de alkol dağıtımı yapan iki şirket olan Maritime & Mercantile International (MMI) ile African & Eastern, vergi indirimini tüketicilere yansıtacaklarını söyledi. MMI sözcüsü Tyrone Reid, "Dubai'deki operasyonlarımızdan bu yana emirliğin yaklaşımı herkes için dinamik, hassas ve kapsayıcı olmaya devam etti" dedi.

Reid, "Yakın zamanda yapılan bu düzenlemeler, Dubai ve BAE'de alkollü içeceklerin güvenli ve sorumlu bir şekilde satın alınmasını ve tüketilmesini sağlamaya devam etmek için çok önemli" diye konuştu.

Pazar günü yürürlüğe giren düzenlemenin kalıcı olup olmayacağı şimdilik belli değil. Financial Times, bu düzenlemenin bir yıllık deneme olduğunu öne sürdü.

ALKOL İÇİN DÜZENLEMELER MEVCUT


Körfez'in "parti başkenti" olarak bilinen Dubai'de her on kişiden 9'u yabancı. Dubai'de ikamet eden gayrimüslimlerin evde içki içmek, taşımak veya depolamak için en az 21 yaşında olması gerekiyor. Ayrıca içki içmek isteyenlerin polis tarafından verilen alkol ruhsatına sahip olması gerekiyor.