‘En güzel armağan oldu’
Yazar Adalet Ağaoğlu’-nun Halim’e İthaflar raflardaki yerini aldı. Adalet, ilk kitabı basılmadan önce onu bana ithaf edeceğini söyledi. Ben de "Kitaba basılmasın da, baskıdan sonra bana elle yazacağın bir ithafla kitabı armağan et" dedim. Bu armağanlar bugüne kadar sürdü. Her kitabın her baskısından bir adet, ithaflı haliyle bana en güzel armağan oldu. (Everest Yayınları)
Duyguları hâlâ canlı
Zerrin Koç’un Bir Ara Uğra Sevgin Kalmış Bende isimli kitabı raflardaki yerini aldı... Yazar “Öyküde, karşıt duygular arasında gidip gelen bu evrensel yasanın gerilimini yaşayan insanı arıyorum. Duyguları körelmemiş insanı. Öyküde sunulan kişilerin gerçek yaşamda da karşılığını her an bulabilecek tiplemeler olmasını istiyorum” diyor. (Öykü)
Gülümseten rastlantılar
Sevim Ak’tan Gökkuşağı Yazı...Otizmli kardeşini yaşamının merkezi kılabilen bir çocuğun narin kalbine dokunan yazar, olaylar karşısında sesi gür çıkmayanların sunabildiği sessiz ve derin sevgiyi duyumsatıyor. Kitap, modern zamanların işi başından aşkın yetişkinleriyle, çocukların dünyası arasındaki farkı vurguluyor. (Günışığı Kitaplığı)
Harika bir yol arkadaşı
Yazar İrem Uzunhasanoğlu’ndan 365 Her Güne Bir Yazı… Yazmak istiyorsunuz ama nereden başlayacağınızı bilmiyor musunuz? Artık 365 var. Şimdi masanızın başına oturun veya yatağınıza uzanın, yanınızda kaleminizi hazır edin, yaratıcılığınızı çağırın, esin perilerinizi toplayın gelsinler. Sonra 365'in herhangi bir sayfasını çevirin, karşınıza çıkan ilk soruyu okuyun ve yazmaya başlayın. (Epsilon Yayınları)
Keyifli bir dille anlatılıyor
Efsanevi İstanbul Yarımadası/Bir İstanbul Kültürü Kitabı 7... Haldun Hürel, binlerce yıllık hikâyeleri kalbinde saklayan efsanevi "Yarımada'nın öyküsünü heyecanla, keyifle ve özlemle anlatıyor. "Suriçi'ni semt semt, sokak sokak mercek altına alırken, "evrenin gözbebeği'nin tarihini Megaralılardan günümüze aktarıyor. Fatih'in irili ufaklı tüm
tarihi yapıları burada. (Kapı Yayınları)
Bilimin öyküsü
Yazar Halit Çelikbudak’tan Yurtsuz Kalanlar... Genç Türkiye Cumhuriyeti'nin onuncu yılı kutlanırken Almanya'dan, Nazi zulmünden kaçan çoğu Yahudi çok sayıda bilim insanı, siyasetçi ve sanatçı aileleriyle üniversitelerde çalışmak üzere Türkiye'ye sığınır. Yurtsuz Kalanlar'da Türkiye'de kalıcı etkileri olan bu dönem anlatılıyor. (Alfa Yayıncılık)
Şirbil’i bulduk
Cahit Kayra’dan Marjinal Şiir Teorileri... Yüzyıllardır şairler şiirler söylemişler ve bu şiirler üzerine değerlendirmeler yapılmış. Ama hepsi afaki planda... Değerlendirmeler genelleme sınırını geçememiş... Kimse somut bir değerlendirme sistemi bulamamış. Bunu biz yaptık! Biz ŞİRBİL’i bulduk. Kurduğumuz metrikal sistemle gerçek ve anlaşılabilir ölçüyü saptadık. (Tarihçi Kitapevi)
Hikaye içinde hikaye
YAZAR Abdullah Akay’dan “Gölgesizler”... Akay, “Her insanın yaşanmış, acı tatlı bir hikayesi vardır. Bu kitaptaki hikayeler benim hikayem değildir. Fakat bu hikayelerin oluştuğu yerleri ve zaman yolculuğunda yaşadım. Yaşanmış zaman için acılar, sevinçler, sırlar vardır. Dünkü hikayelerle bugünün hikayeleri birbirine benzemez. Okuduğunuz zaman nasıl etkilenirsiniz bilemem” diyor. (İkinci Adam Yayınları)
Şiirlerini ölümsüzleştirdi
İstanbul’da görev yapan Hakim Seval Karataş, samimiyetle kaleme aldığı şiirlerini, Bir Duygu Tramvayı isimli kitapla ölümsüzleştirdi. Bir Duygu Tramvayı, geçmişten geleceğe sevda istasyonlarında hep rötar yapan aşkların, hasretten vuslata giden amansız yakarışını dillendiriyor. (Postiga)
Okuma yolculuğu...
Yazar Nail Uyar’dan “Silahların Gölgesinde Aşk”... Yazar kitabında, aynı coğrafyada (İzmir-Manisa-Uşak düzleminde) gezdirerek okuma yolculuğuna çıkarıyor. Burada yaşayan insanların umutlarını, dostluklarını, aşklarını, sevinçlerini, hüzünlerini ustaca anlatıyor. (Kora Yayın)
Cehenneme hoş geldiniz
Yazar Yılmaz Gruda’nın Yeşilçam Cehennemi adlı kitabı raflardaki yerini aldı. Tiyatro ve sinema oyuncusu, yönetmen, çevirmen, senarist Yılmaz Gruda aynı zamanda bir "karşı roman" ustası. Yeşilçam, onun çok yakından tanıdığı bir cehennem. (Bilgi Yayınevi)