Fincan tatlısı ismini ona şekil veren fincandan alıyor. Kendi ellerinizle hazırladığınız bu hem leziz hem de pratik fincan tatlısı daha çok vanilyalı tercih edilse de onu isteğinize göre farklı tatlara dönüştürebilirsiniz. Peki, fincan tatlısı malzemeleri ve yapılışı nasıl? İşte sizin için hazırladığımız fincan tatlısı tarifi haberimiz. FİNCAN TATLISI İÇİN GEREKEN MALZEMELER -1 lt. süt -2 kahve fincanı kadar un -1 yemek kaşığı kadar tereyağı -İki buçuk kahve fincanı kadar toz şeker -1 paket vanilya -1 su bardağı çekilmiş Hindistan cevizi -6 adet çilek FİNCAN TATLISI TARİFİ Süt, un ve şekeri bir tencereye koyarak bir süre karıştırın ve ardından muhallebi kıvamını alana kadar pişirmeye başlayın. Muhallebiyi kaynattıktan sonar içine tereyağı atın ve tereyağı eridikten sonra muhallebiyi kahve fincanlarına doldurun ve buzdolabında soğutun. Soğuttuğunuz muhallebileri fincanları ters çevirerek çıkartın ve üzerini Hindistan cevizi ve çilekle süsleyin. Fincan tatlınız hazır. Afiyet olsun. [old_news_related_template title="Bardakta vişneli muhallebi nasıl yapılır? " desc="Yenilen harika bir yemeğin ardından en çok aranan şey hafif, lezzetli bir tatlı... Kolaylıkla hazırlayabileceğiniz ve afiyetle yiyebileceğiniz, sevdiklerinize ikram edebileceğiniz bir tatlı tarifi olan bardakta vişneli muhallebi evinizdeki malzemelerle hazırlanabilir. İşte bardakta vişneli muhallebi tarifi..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/07/01/iecrop/visneli-muhallebi_16_9_1561987719.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/gurme/bardakta-visneli-muhallebi-nasil-yapilir-iste-bardakta-visneli-muhallebi-tarifi-szcu9/"]