Bu web sitesi ne yazık ki Internet Explorer 9 ve altını desteklememektedir. Lütfen web tarayıcınızı Internet Explorer 10 ve üstü bir sürüme yükseltiniz.
Tereyağlı erişte pilavı tarifi: Erişte pilavı nasıl yapılır?
Tereyağlı erişte pilavı tarifi: Erişte pilavı nasıl yapılır?
Pirinç ve bulgur pilavından sıkılanlar için en güzel alternatif tereyağlı erişte pilavı. Tereyağın efsane tadı muhteşem eriştelerle birleşince bitmesini istemeyeceğiniz bir pilav oluyor. İşte tereyağlı erişte pilavı malzemeleri ve tarifi…
Sozcu.com.tr
Gurme 18 Nisan 2019 - 18:15

Tereyağı içine girdiği her şeyi muhteşem yaparken bunu bir de erişte de denemelisiniz. Tereyağlı erişte pilavı daha önce hiç yemediyseniz çok şey kaçırmışsınız bizden söylemesi. Hem yapımı kolay hem de yemeklerinizin yanında pirinç pilavı ve bulgur pilavı dışında bir lezzet göreceksiniz. İşte tadına doyum olmayan tereyağlı erişte pilavı malzemeleri ve pratik tarifi…

TEREYAĞLI ERİŞTE PİLAVI MALZEMELERİ 

1 bardak erişte (köy eriştesi)
2 kaşık tereyağı
1 kaşık sıvı yağ
1 bardak su

TEREYAĞLI ERİŞTE PİLAVI TARİFİ

Öncelikle yanmaz bir tavada eriştelerin rengi değişinceye kadar yağsız bir şekilde kavurun. Daha sonra Suyunu ve tuzunu ilave edip pişmeye bırakın. Suyunu çekince başka bir tavada ısıttığınız yağların üzerine koyup iyice karıştırarak yağları yedirin. Yaklaşık 20 dakikada pilavınız hazır oldu bile.

Sıcak servis edin.

Afiyet olsun.

Son güncelleme: 18:20 - 18.04.2019