Süper Lig'in 8. haftasında Fenerbahçe, Kadıköy'de oynanan maçta Kasımpaşa'yı 2-1 yendi. Ligde üst üste üçüncü maçından da galibiyetle ayrılan Fenerbahçe, hanesine yazdırdığı üç puanla liderlik koltuğunu Trabzonspor'dan devraldı. Maça iyi başlayan Fenerbahçe, ilk yarıda bulduğu gollerle soyunma odasına 2-0 önde girdi. 16. dakikada Berisha takımını öne geçirdi. Bu Berisha'nın Fenerbahçe formasıyla kaydettiği ilk gol oldu. İlk yarının uzatma dakikaları oynanırken 45+5'de Luiz Gustavo, farkı ikiye çıkaran golü kaydetti.

İKİNCİ YARI GOLLE BAŞLADI

İkinci yarıda beraberlik için saldıran Kasımpaşa, 53. dakikada Travnik ile farkı bire indirdi. Kalan dakikalarda iki takım da yakaladığı fırsatları gole çeviremeyince mücadele 2-1 Fenerbahçe'nin üstünlüğü ile sona erdi. Bu galibiyetle Fenerbahçe puanını 19'a yükseltirken, Kasımpaşa 6 puanda kaldı. Fenerbahçe aldığı üç puanla Milli araya liderlik koltuğunda girmeyi başardı.

PEREIRA'DAN SÜRPRİZ KADRO

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira bu maçta sürpriz tercihlere imza attı. Orta sahada Crespo’ya ilk kez 11’de forma şansı veren Portekizli hoca, hücum hattında ise Serdar Dursun’a görev verdi. Mesut Özil ise yedekler arasında yer aldı. Rotasyona giden Portekizli teknik adam, hastalığını atlatan Mesut Özil’i yedek kulübesinde başlatırken, Valencia, Pelkas, Mert Hakan Yandaş gibi isimleri de kenarda tuttu. Öte yandan Pereira, ilk 11’inde yer alan Serdar Dursun ve Mergim Berisha’yı ilk kez aynı anda sahaya sürdü. Geçtiğimiz hafta oynanan Hatayspor maçında Berisha, 76. dakikada yerini Serdar Dursun’a bırakmıştı.

KARŞILAŞMANIN ÖNEMLİ ANLARI

7' Sol kanatta topla buluşan Berisha, ön direğe hareketlenen Serdar Dursun’u gördü. Kaleci Ertuğrul’dan önce topa dokunan Serdar’ın vuruşunda meşin yuvarlak az farkla yandan auta gitti. GOL! 16' Muhammed’in pasında topla buluşan Rossi, bekletmeden Berisha’yı gördü. Ceza sahası dışında topla buluşan bu futbolcunun dönerek vuruşunda savunmaya da çarpan top kaleci Ertuğrul’un üzerinden filelere gitti. 1-0 41' Gustavo’nun pasında topla buluşan Rossi bekletmeden uzaktan şutunu çekti. Kaleci Ertuğrul bu pozisyonda gole izin vermezken dönen topu Muhammed tamamladı ancak meşin yuvarlak yandan dışarı gitti. GOL! 45+5' Sol kanatta topla buluşan Rossi ceza sahası içine girip yay üzerindeki Gustavo'ya pasını çıkardı. Bu futbolcunun bekletmeden yaptığı plase vuruşta fark 2'ye çıktı. 2-0 48' Hadergjonaj’ın pasında ceza sahası içinde topla buluşan Umut Bozok, rakibinden sıyrılıp yakın mesafeden şutunu attı ancak kaleci Altay son anda topu kornere gönderdi. GOL! 53' Umut Bozok’un pasında topla buluşan Travnik, ceza sahasına girdikten sonra Szalai’den sıyrılıp çaprazdan plase bir vuruş yaptı ve topu filelere gönderdi. 2-1 60' Sol kanatta topla buluşan Berisha, ceza sahası içinde hareketlenen Valencia’yı gördü. Bu futbolcunun göğsüyle düzeltip yaptığı vuruşta kaleci Ertuğrul gole izin vermedi.