Foto: Reuters


Afrika’nın ıssız ve kurak alanlarında her iki dakikada bir, bir çocuk açlık veya yetersiz beslenme sebebiyle hayatını kaybediyor. Tree Aid hayır kurumu ise ağaç dikimini bir araç olarak kullanarak yoksulluğu azaltmayı ve toplumu güçlendirmeyi hedefliyor.

Foto: Reuters


İklim değişikliği ve ormanların yok edilmesi, birçok alanı yerliler için tarım yapılamayacak hale getirerek bölgede yaşayan çoğu insanı aç bıraktı. Her yıl kurak bölgelerde aylarca süren açlık zamanları olarak bilinen aylarda, yiyecek bulmak neredeyse imkansız hale geliyor.  Küresel açlık ve kötü beslenme; AIDS, sıtma ve veremin toplamından daha büyük bir sağlıksal risk taşıyor.

Foto: Reuters


KURAK HAVA KOŞULLARINA DAYANIKLI AĞAÇLAR DİKİLECEK

Hayır kurumu, bölgede 32 bin aileyi ağaç dikme konusunda eğitmek için acil bir kampanya başlattı. Ağaçların ekinleri yerliler tarafından yemek veya ailelere ek gelir sağlamak için satılmak üzere toplanabilecek. Yerel ağaçlar diğer ekinlere kıyasla bölgede meydana gelen aşırı kurak hava koşullarına çok iyi adapte olabiliyor.

Foto: Reuters


Tree Aid Yönetim Kurulu Başkanı John Moffett “Ağaçlar, yerli halklar için tüm ailenin bel bağlayabileceği besleyici gıdalar sağlaması ve toprak verimliliğini arttırması açısından hayati önem taşır. Bunun yanında, aileleri açlık ve aşırı yoksulluğun pençesinden kurtarabilmek için sürdürülebilir çözüm yolları sunar” diyerek İngiltere’deki insanları ailelere umut olabilmek ve daha iyi bir gelecek yaratmak adına bağış yapmaya davet etti.

Bu mermiler hiç bir ruhu incitmedi

Bu mermiler hiç bir ruhu incitmedi



Uruguay, ekolojik havalimanı kuruyor

Uruguay, ekolojik havalimanı kuruyor