FOCUS’UN İDDİASI: TBMM Başkanlığı’nı soru önergesi veren CHP’li Barış Yarkadaş, Alman Focus Dergisi’nin iddialarını Başbakan Davuktoğlu’na sordu. Dergi, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve üst düzey görevlilerle yaptığı, Süleyman Şah Türbesi’nin bombalanarak Suriye ile savaş çıkarma planlarının konuşulduğu iddia edilen görüşmeyi Amerikan Ulusal Güvenlik Ajansı’nın (NSA) dinlediğini öne sürdü.

ÜST DİTİB CAMİ: Yine derginin haberinde, Almanya’da Cumhurbaşkanı Erdoğan karşıtları ile PKK, DHKP-C, Ezidi örgütlenmesi ve Fethullah Gülen Cemaati hakkında bilgi toplamaya çalışan Fidan’a bağlı kişilerin üs olarak da Köln Ehrenfeld’de Diyanet İşleri Türk İslam Merkezi’ne (DİTİB) bağlı camiyi kullandıklarını yazıldı.

DAVUTOĞLU’NA FİDAN SORULARI: CHP’li Yarkadaş, önergesinde şu soruları yöneltti:

*Derginin bahsettiği ve Amerikan Ulusal Güvenlik Ajansı’nın (NSA) Hakan Fidan’ı dinlediği iddiaları doğru mudur? Bu konuda haberde sözü edilen ülke ile bir temas kurulmuş mudur?

*Basına yansıyan ve çok ciddi iddialar içeren haberlere Türkiye Cumhuriyeti hükümeti olarak neden sessiz kalınmaktadır? Bu konuda kamuoyunu bilgilendirici bir açıklama yapmayı düşünüyor musunuz?