Kamil ELİBOL / ANKARA

Tunceli-Erzincan karayolunda “Özgür Kürdistan” pankartı açan teröristler, yol kesip araçları durdurdu. Eli, silahlı teröristler, vatandaşların kimliklerini kontrol etti. PKK’nın sözde “Asayiş timleri” bir tankerin üzerine de “Özerk Dersim” afişi astı.

Genel Başkanlığını HDP eski milletvekili Emine Ayna'nın yaptığı PKK'ya yakın Demokratik Bölgeler Partisi de, Şırnak'da ''Özerklik'' ilan etti. ''Halk Meclisi'' kurup, Vali, Kaymakam, Hakim, Savcı ve polis gibi devlet kurumlarını tanımadığını, kendi kendilerini yönetme ve ''Savunma'' kararı aldıklarını açıkladı.

YOLLAR KESİLİYOR

Tunceli Pülümür Erzincan karayolunu kesip 3 kamyonu ateşe veren teröristler önceki gün de yine aynı yerde sahneye çıktı. PKK’nın sözde “Asayiş timleri” daha önce yaktıkları ve hurdaya çıkan bir tankerin üzerine, “Özerk Dersim” afişi astı.



Biri kadın 4 teröristin kimlik kontrolü sırasında rahat tavırlar sergilemesi dikkat çekti. Canlarından endişe eden sürücüler, teröristlere kimliklerini göstermek zorunda kaldı. PKK’lı teröristler kimlik kontrolü sırasında asker ve polis aradı. Bu sırada teröristlere müdahale eden güvenlik birimi de olmadı.

ERDOĞAN’A TEPKİ

Bu uygulamaya facebook’ta yapılan yorumlardan biri tüm vatandaşların hislerine de adeta tercüman oldu. Şehit Yusufiyeli hesabını kullanan bir vatandaş ‘’Türkiye’nin her karış toprağı kontrolümüzde diyen Erdoğan’a soruyoruz. Bugün 10.08.2015 Tunceli’de yol kontrolü yapan eli silahlı bu hainler, bu şerefsizler sevgi kelebeği, barış güvercinleri midir?’’ diye sordu.

ŞIRNAK ÖZERKLİK İLAN ETTİ

Öte yandan terör örgütüne verilen tavizler ''Özerklik'' ilanına kadar vardı. Genel Başkanlığını HDP eski milletvekili Emine Ayna'nın yaptığı PKK'ya yakın Demokratik Bölgeler Partisi, Şırnak'ta ''Özerklik'' ilan etti. ''Halk Meclisi'' kurup, Vali, Kaymakam, Hakim, Savcı ve polis gibi devlet kurumlarını tanımadığını, kendi kendilerini yönetme ve ''Savunma'' kararı aldıklarını açıkladı. 11 Temmuz 2014'de kurulan ve MYK üyeleri arasında Dilek Öcalan'ın da bulunduğu parti, resmen isyan bayrağı açtı. Şırnak Belediye Başkanı Serhat Kadırhan da kararı destekledi.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Şırnak İl Başkanı Salih Gülenç, "Kentte bulunan devletin tüm kurumları bizim için meşrutiyetini kaybetmiştir. Bu şekliyle devletin hiçbir atanmışı bizi yönetemeyecektir. Bundan sonra halk olarak öz yönetimimizi esas alarak, demokratik temelde yaşamımızı inşa edeceğiz. Bundan sonrada gelişecek tüm saldırılar karşısında demokratik öz savunmamızı gerçekleştireceğiz’’ açıklaması yaptı.