SÖZCÜ / ANKARA

Siirt Valiliği İl Emniyet Müdürlüğü tarafından 80 il emniyet müdürlüğüne gönderilen resmi yazıda “T.C”nin önüne “İDDİA EDİLEN” yazıldığının SÖZCÜ tarafından ortaya çıkarılmasından sonra, Valilik tarafından soruşturma başlatıldı.

İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada SÖZCÜ’de yayımlanan belgeli haber doğrulandı ve şöyle denildi:

“İl Emniyet Müdürlüğümüz emrinde görev yapan bir polis memuru tarafından yazılarak 80 İl Emniyet Müdürlüğü ve Terörle Mücadele (TEM) Daire Başkanlığı’na Elektronik Belge Yönetim Sistemi üzerinden gönderilen yazının başlık kısmında ‘İDDİA EDİLEN T.C.’ ibaresi yazılmıştır.

Sehven yazıldığı değerlendirilen yazı, düzeltilip ikinci kez 80 İl Emniyet Müdürlüğüne ve TEM Daire Başkanlığına bildirilmiştir. Her ne kadar sehven yazıldığı düşünülse de konu ile ilgili olarak derhal idari soruşturma başlatılmıştır.

Resmi yazışmalarda yazıların başlık kısmının standart olması ve bilgisayar ortamında hazır kalıplarda sabit şekilde bulunması nedeniyle, genelde yazıların konu, içerik ve imza bölümleri kontrol edilmekte olup bu sebeple yazıyı paraf ve imza edenlerce başlık kısmındaki hatanın gözden kaçtığı değerlendirilmektedir.”