Moskova Devlet Üniversitesi'nde tarih profesörü olarak görev yapan Solovey, Putin'in birkaç ay içinde halefiyle yer değiştirebileceğini öne sürdü.

Gazprom'a ait 'Eho Moskvı' (Moskova'nın Yankısı) radyosunun haberine göre; "Gök gürültülü fırtına 2017: Putin birkaç ay içinde halefiyle yer değiştirebilir" başlığıyla yayınlanan mülakat, birkaç saat içinde yayından kaldırılsa da 50 bin kez görüntülendi.

Solovey, 64 yaşındaki Putin'in muhtemel halefleri olarak Başbakan Dmitri Medvedev and eski Savunma Bakan Yardımcısı Aleksey Dyumin'i gösterdi.

Solovey'e göre; 2017'de, Putin'in altı yıllık görev süresinin dolacağı 2018'den önce, erken seçim planlanıyor. Erken seçim planları ise kısmen jeostratejik hesaplar dolayısıyla yapılıyor.

İLGİLİ HABERPutin'in danışmanı AKP grup toplantısındaPutin'in danışmanı AKP grup toplantısında

BATI'YLA İLİŞKİLERİ GELİŞTİRMEK İÇİN...


Solovey, jeostratejik hesapları ise şöyle açtı: "Putin Devlet Başkanı olduğu sürece, Batı'yla ilişkileri geliştirmenin mümkün olmadığına ikna olmuş durumda. Bu durumu değiştirmek için Rusya'nın görüşmelerde başka biri tarafından temsil edilmesi gerekli."

İngiliz Daily Mail gazetesinin haberine göre; mülakat siteden kaldırılsa da Solovey, iddialarını doğru çıkacağını savundu. Batı medyasında hayli ses getiren haber hakkında Kremlin yorum yapmayı reddetti.

Analistler, Solovey'in açıklamalarını ciddiye alıyor. Zira Kremlin içinde güvenilir kaynakları olduğu düşünülüyor.

solovey

56 yaşındaki Solovey, Lomonosov Moskova Devlet Üniversitesi'nden mezun oldu. Rus Bilimler Akademisi ve Gorbaçov Vakfı için çalıştı. Bir yıl ise London School of Economics'te kaldı.

2009'dan bu yana ise 'Geopolitics' adlı saygın bir derginin uzman konseyinde yer alıyor.
İLGİLİ HABERRusya'nın doğalgazı ne zaman bitecek?Rusya'nın doğalgazı ne zaman bitecek?