İsmail ŞAHİN / FRANSA

Fransa’nın Cannes kentinde bu yıl 27’ncisi düzenlenen dünyanın en büyük gayrimenkul organizasyonlarından MIPIM’e ilk defa Türkiye’den sektörle ilgili bir bakan katıldı.

Geçtiğimiz yıllarda dönemin ekonomi ve maliye bakanlarının katıldığı fuarda bu defa Türk hükümetini Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı temsil etti.

İMAR KANUNU YENİLENECEK


Türkiye için açılan özel alanda Hatay, Antalya, Balıkesir, Bursa, Kocaeli, Konya ve Ordu belediyelerinin projelerini inceleyen Sarı, İstanbul Tanıtım Çadırı’nda ise 96 metrekarelik kent maketini inceledi. Uçağı kaçırdığı için bir gün gecikmeyle MIPIM’e gelen Sarı, dün 160’a yakın yönetici ve işadamıyla öğlen yemeğinde buluşarak Türkiye’deki yatırım imkanlarını anlattı. Ziyaretlerinin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Sarı, SÖZCÜ’nün gayrimenkul sektörünün yabancıya satış, mevzuat ve kentsel dönüşümle ilgili taleplerini hatırlatması üzerine şöyle konuştu:

“Gayrimenkul sektöründen hem ikili görüşmelerde hem de sivil toplum kuruluşlarıyla yapılan toplantılarda talepler geliyor. Sektörü ilgilendiren hemen hemen tüm mevzuatlar yenilenecek. İmar Kanunu, İmar Yönetmeliği ve Kentsel Dönüşüm kanunlarını yıl sonuna kadar revize edeceğiz. Sivil toplum örgütlerimiz, belediyelerimiz, akademisyenlerimiz ve sektör oyuncularımızla görüşmelerin büyük bir kısmı tamamlandı. Değişikliklere son halini verip çalıştaylar düzenledikten sonra kamuoyuna duyuracağız.”