Maltepe'de geçtiğimiz pazartesi günü Genel Sistem Dizayn (GSD) isimli firmanın binasına gönderilen bombalı kargo paketinin patlamasıyla, şirket ortaklarından Osman Özdemir Kurdaş ağır yaralandı. Şirketin CEO'su ve kurucu ortaklarından Şahnur Agaik ve Sevgi Özlem ise saldırıyı hafif yaralarla atlattı. Olayın ardından İstanbul Emniyeti'ne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri soruşturma başlattı. Polis ekipleri, saldırganın Osman Özdemir Kurdaş’ın oğlu Alican Kurdaş olduğunu belirledi. Eski bakanlarından Kemal Kurdaş’ın torunu olan Alican Kurdaş, İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekiplerince, babasının tedavi gördüğü Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde gözaltına alındı.

İLGİLİ HABERMaltepe'deki patlamayla ilgili yeni gelişmeMaltepe'deki patlamayla ilgili yeni gelişme


PLASTİK PATLAYICI ÇIKTI

TEM Polisinin sorguladığı Alican Kurdaş, sorgusunda iddiaları reddeder, babasına paketi kendisinin göndermediğini söyledi. İddiaları reddeden 30 yaşındaki makine mühendisi Alican Kurdaş, çelişkili ifade verdi. Polis ekipleri, bir yandan sorgu işlemini sürdürürken öte yandan da, uzmanlar, olay yerine giden saldırganın bindiği taksiden alınan parmak izi ile, Alican Kurdaş’ın parmak izini karşılaştırdı. Parmak izlerinin eşleşmesi üzerinde, polis saldırganın Alican Kurdaş olduğu konusunda kesin kanıya ulaştı.

PARMAK İZLERİNDE ÇÖZÜLDÜ

TEM Şube’de geçirdiği 72 saat boyunca iddiaları inkar eden ve 9 saatlik sorgusu boyunca çelişkili bilgiler veren Alican Kurdaş’a dün güvenlik kamara kayıtları izletildi. Kurdaş, başında kaskla taksiye bindiği ve kayıtlarda yüzü görülmediği için iddiaları reddetmeye devam etti. Kurdaş, parmak izlerinin eşleştiğinin belirlendiği söylenince, “Evet ben yaptım” demekle yetindi. Patlayıcıyı nereden bulduğunu anlatmayan Alican Kurdaş, saldırıyla ilgili de “Çocukluğumda yaşadıklarımla alakalı” dedi.

CAMLARI DAHİ KIRMADI

Bombayla ilgili de araştırma yapan polis, az miktarda plastik patlayıcı kullanıldığını belirledi. Basit elektronik düzenekle hazırlanan bombanın ofisteki camları dahi kırmadığı öğrenildi. Osman Özdemir Kurdaş’ın ağır yaralanmasının ise paketi kucağında açmasından kaynaklandığı iddia edildi. Alican Kurdaş'ın sadece babasını hedef aldığı için az miktarda patlayıcı kullanmış olabileceği değerlendiriliyor.

PATLAYICIDA ŞİRKET ÇALIŞANI ŞÜPHESİ

Polis; Alican Kurdaş’ın patlayıcıyı nereden temin ettiği konusunda da bir varsayıma ulaştı. Alican Kurdaş’ın, bomba yapımında kullandığı patlayıcıyı babasının enerji işi yapan şirketlerindeki çalışanlardan temin etmiş olabileceği belirtildi. Alican Kurdaş'ın, bomba düzeneğini yapabilecek elektronik birikime sahip olduğu da öne sürüldü. Alican Kurdaş’ın resmi ifadesinin alınmasına bugün başlanması bekleniyor.

KÜÇÜK YAŞTAYKEN BOŞANDILAR

Eski maliye bakanlarından Mustafa Kemal Kurdaş’ın 30 yaşındaki torunu Alican Kurdaş'ın annesi Kiraz Gökırmak ve babası Osman Özdemir Kurdaş, 32 yıl önce evlendi. Çiftin Alican ve Ege isimli 2 çocukları oldu. Alican Kurdaş 7 yaşındayken anne ve babası ayrıldı. İddiaya göre, yatılı okullarda eğitim yapan iki kardeşin anne ve babası geçtiğimiz yıllarda yeniden bir araya geldi. Bu birlikteliğin kısa sürdüğü Osman Özdemir Kurdaş'ın 3 yıl önce başka bir evlilik yaptığı öğrenildi. İkinci eşinden de ayrılan Kurdaş'ın 2 oğlununda annelerinden ayrıldığı için babalarıyla sorun yaşadığı öğrenildi. Japonya'da okuyan Ege Kurdaş'ın babasının 2013 yılında annesinden ayrılması sebebiyle, çevresinde Kurdaş soyismi yerine annesinin soyadını kullandığı öğrenildi.