İstanbul'da Beyazıt Karakolu ile Vezneciler otobüs durağı arasında polise yönelik bombalı saldırı düzenlendi. Çevik kuvvet otobüsünün geçişi sırasında düzenlenen bombalı saldırıda altı  polis şehit oldu, beş kişi de hayatını kaybetti. Patlamada ayrıca 2'si ağır 35 kişi de yaralandı. Saldırıda, şehit olan polislerin kimlikleri de belli oldu. Çevik kuvvette görevli şehit polis, Ramazan Kırboğa, Emrah Pekdoğan, Kadir Cihan Karagözlü, Duha Beker, Gökhan Topçu ve Yaşar Özden'in cenazeleri Adli Tıp Kurumu Morgu'na gönderildi. Bomba yüklü araçtan geriye ise sadece motor kısmının bir bölümü kaldı. Saldırıda hayatını kaybeden sivillerin cenazeleri, aileleri tarafından Adli Tıp morgundan alındı.

çukur

VALİ ŞAHİN ACI TABLOYU AÇIKLADI

İstanbul Valisi Vasip Şahin canlı yayında patlamaya ilişkin bir açıklama yaptı. Şahin, "Bugün saat 8:40 sıralarında Vezneciler semtimizde yoldan geçen çevik kuvvet polisimizi taşıyan araçlara bombalı saldırı yapılmıştır. bunun neticesinde yedisi polis, dördü vatandaşımız hayatını kaybetti, üçü ağır otuz altı kişi yaralandı" dedi. Şahin olayla ilgili basın mensuplarının uzaktan kumandalı mı intihar bombacısı mı sorusu üzerine, "Bütün bunları daha sonra sizlere bildireceğiz. Tedbir gereği şüpheli bir şey olduğunda kontrollü patlatma yapıyoruz. Birazdan kontrollü bir patlama yapacağız. Bunun dışında bir şey yok" dedi. Vali Vasip Şahin'in açıklamasından saatler sonra bir acı haber daha geldi Ahmet Bayraktar isimli vatandaş da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Patlamada hayatını kaybeden sivil vatandaş sayısı beşe çıktı. Vali Şahin'in il açıklamasında yaptığı yedi polis şehit bilgisi de ilerleyen saatlerde altı olarak düzeltildi.

İşte saldırının meydana geldiği nokta

Yukarıdaki haritada saldırının meydana geldiği bölgeyi görmektesiniz.

Bölge esnafı patlama sonrası silah sesleri duyduklarını bildirdi. Saldırıda yaralanan polisler bölgedeki hastanelerde tedavi altına alındı.

ÖLEN SİVİLLERİN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

Saldırı sırasında yaşamını yitiren Elif Tutuş İnce’nin patlamanın olduğu caddede bir banka şubesinde çalıştığı ve işe giderken yaşamını yitirdiği belirlendi. İnce’nin cenazesi bu akşam götürüleceği memleketi Malatya’da yarın toprağa verilecek.

Esra Tekin ve Hakan Tekin çiftinin cenazeleri de yakınları tarafından Adli Tıp Kurumu’ndan alınarak Zeytinburnu Kozlu Mezarlığı’ndaki gasil haneye götürüldü. İşadamı Hakan Tekin’in İstanbul Üniversitesi’nde çalışan eşi Esra Tekin’i işe bırakırken saldırıya yakalandıkları belirlendi. İstanbul Üniversitesi de Esra Tekin için taziye mesajı yayınladı.

Ahmet Bayraktar’ın da cenazesinin yakınları tarafından alındığı belirtildi.

FOTO:Reuters FOTO:Reuters

İKİNCİ PATLAMA DOĞALGAZ


Patlamanın etkisiyle olay yerinde bir de doğalgaz patlaması olduğu öğrenildi. Öte yandan patlamanın şiddetiyle bölgedeki su borularının kırıldığı ve caddenin sular altında kaldığı gözlendi.

FOTO:Reuters - İşte bomba yüklü olduğu sanılan araç FOTO:Reuters - İşte bomba yüklü olduğu sanılan aracın fotoğrafı


 

BÖLGE ÇEMBERE ALINDI


İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden Vezneciler'e kadar olan bölge polis tarafından çevrildi.

FOTO:Reuters FOTO:Reuters


Patlamanın etkisiyle geniş bir alanda büyük tahribat yaşandığı ve  binaların camlarının kırıldığı gözlendi. Polis bir taraftan da hasar meydana gelen iş yerlerini tahliye etmeye başladı.

KONTROLLÜ PATLATMA ALARMI


Polis otobüsüne yapılan bombalı saldırının meydana geldiği alan cami hoparlöründen yapılan anonsla boşaltıldı. Anonsta, "Kontrollü olarak patlatma yapılacaktır. Bu sebepten dolayı görevlilerimiz dikkatli olsunlar, sivillerimiz de lütfen emniyet görevlilerimizin ikazlarına uyarak çalışmalarına yardımcı olsunlar" denildi.  Bölge boşaltılırken, bomba imha ekiplerinin, olay yerindeki şüpheli beyaz renkli minibüste tuzaklama ihtimaline karşı inceleme yaptığı bildirdi.

MOTORU SAVRULDU


Eyleminin gerçekleştirildiği otomobilin motorunun bir binanın girişine savrulması, patlamanın boyutunu da ortaya koydu. Bombanın oluşturduğu basıncın etkisiyle çevreye savrulan metal ve cam parçalarının geniş bir alana yayılması dikkat çekti.

SAMANDIRA'YLA BENZERLİK


Hain saldırıyla ilgili İstanbul Emniyeti'ne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü soruşturma başlattı. Olay Yeri İnceleme ekipleri geniş çaplı inceleme yaptı. Patlamanın boyutunu eylemin şeklini değerlendiren uzmanlar, 12 Mayıs'ta Sancaktepe'deki bombalı saldırıyla benzerlik olduğunu belirledi.

ZAMANLAMA HATASI


Samandıra'daki askeri alandan çıkan servis araçlarının geçişi sırasında düzenlenen o saldırıda 5'i asker 8 kişi yaralanmıştı. Teröristlerin uzaktan kumandayla gerçekleştirdiği saldırıda, patlamanın şiddeti çok büyük olurken, zamanlama hatası sayesinde, ölen olmamıştı. TEM Polisi, patlamadan sonra 8 kişiyi gözaltına alırken, o saldırıyı bölücü terör örgütü PKK üstlendi.


YAYIN YASAĞI GELDİ


Öte yandan İstanbul 10. Sulh Ceza Hakimliği, İstanbul Vezneciler'deki çevik kuvvet otobüsüne yönelik bombalı saldırı ile ilgili yayın yasağı kararı aldı.

İLGİLİ HABERVezneciler'deki hain saldırının görgü tanıkları konuştuVezneciler'deki hain saldırının görgü tanıkları konuştu

VEZNECİLER SALDIRISI İLE İLGİLİ 4 GÖZALTI
Vezneciler’de hain saldırı ile ilgili 4 kişi gözaltına alındı. Şahısların bombalı saldırıda kullanılan aracın kiralanması ile irtibatlı oldukları için gözaltına alındıkları öğrenildi.Ayrıca otomobile yerleştirilen bombanın uzaktan kumandayla patlatıldığı belirlendi. Bombalı araçtan geriye sadece küçük bir motor parçasının kaldığı görüldü.