3 terörist önce uzun namlulu silahlarla sivillere ve polislere kurşun yağdırdı ardında da üzerlerindeki bombayı patlattı. Hain saldırıda 41 kişi hayatını kaybetti, onlarca kişi de yaralandı.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından yürütülen soruşturmada, teröristlerden birinin Glock marka silahla, diğerinin de Kalaşnikof marka tüfekle ateş ederek X-Ray cihazını geçtiği, birinin dış hatlar geliş terminalinin bulunduğu merdivene yöneldiği, diğerinin ise alt kattaki patlamadan kaçanları hedef aldığı ortaya çıktı.

FOTO: DHA FOTO: DHA


Yapılan çalışmada, üç teröristin aynı taksi ile havalimanına geldiği, birinin dış hatlar geliş, ikiisinin de dış hatlar gidiş tarafına gittiği tespit edildi. Alt katta bulunan dış hatlar geliş terminaline giden teröristin önce ateş ettiği, ardından da kendini patlattığı, hemen ardından da dış hatlar gidiş terminaline giden iki teröristin harekete geçtiği, birinin Glock marka, diğerinin de Kalaşnikof marka silahla ateş ederek X-Ray cihazını geçerek içeri girdiği belirlendi. İçeriye giren iki teröristten birinin dış hatlar geliş terminalinin bulunduğu merdivene doğru yöneldiği, alt kattaki patlamadan kaçanları hedef aldığı, ardından da kendini patlattığı belirlendi. Diğer teröristin de üst katta kalarak kendini burada patlattığı tespit edildi.

FOTO: DHA FOTO: DHA


PATLAMAMIŞ İKİ EL BOMBASI BULUNDU

Olaydan sonra iki adet patlamamış el bombası bulundu. Menşei henüz tespit edilemeyen el bombalarından biri teröristlerin el çantasında diğeri de olay yerinde bulundu.

 

FOTO: DHA FOTO: DHA


İKİ ADRESTE ARAMA YAPILDI

Edinilen bilgiye göre, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, saldırganlarla ilişkili olduğu tespit edilen iki adrese de baskın yapılarak arama yapıldı.