ANNE CENAZEYİ ALMAK İÇİN BİNGÖL'E GİTMEK İSTEDİ
Bingöl'deki Cehennem Ormanları bölgesinde bu sabah mayın patlaması sonrası şehit olan Piyade Uzman Çavuş 26 yaşındaki Kerim Üye'nin, Fatih Mahallesi'ndeki baba evine ve bulunduğu sokağa Türk bayrakları asıldı. Yakınları ve komşuları eve gelerek acılı aileyi teselli etmeye çalışırken, anne Fatma Üye'nin oğlunun cenazesini almak için Bingöl'e gitmek istediği ve yetkililerden bu konuda yardım istediği belirtildi.
Yetkililer tarafından Afyonkarahisar Hava Meydan Komutanlığı'na götürülen Fatma Üye'ye cenazenin Bingöl'den yola çıktığı söylendi. Bu haber üzerine Fatma Üye, gitmekten vazgeçti.
Şehidin babası Süleyman Üye'ye ise evde fenalık geçirince sağlık ekipleri tarafından sakinleştirici yapıldı.
Ailenin 3 çocuğundan şehit Kerim Üye'nin 2013 yılında Türk Silahlı Kuvvetleri'ne katıldığı belirtilirken, ortanca çocuk Kasım Üye'nin Muğla Dalaman'da askerlik görevini yaptığı, en küçükleri Kübra Üye'nin ise anne ve babasıyla birlikte oturduğu belirtildi. Kerim Üye'nin 1 yıl önce Seher Üye ile evlendiği ve Bingöl'de oturdukları kaydedildi. Şehidin cenazesinin bu akşam saatlerinde uçakla Afyonkarahisar'a getirilmesi ve yarın toprağa verilmesi bekleniyor.
Şehit Piyade Uzman Çavuş Kerim Üye, Afyonkarahisar'ın son 13 ayda 14'üncü şehidi oldu.


 

DHA