Türkiye’de yaşanan taciz, cinsel saldırı ve sarkıntılık olayları bu kez de spora sıçradı. Binicilik eğitmeni C.Ö. iki kız sporcuya  cinsel tacizde bulunduğu şikayeti üzerine, 8 yıl hapse mahkum edildi.
Ali ERDOĞAN/ANKARA

13 Ekim 2015’de gözaltına alında ve tutuklanan eğitmen, 15-18 yaşları arasındaki kız sporculara karşı ‘’Cebir, tehdit ve hile kullanarak hürriyetinden yoksun kılma, cinsel saldırdı, sarkıntılık’’ suçlarından yargılandığı Ankara 8.Ağır Ceza Mahkemesi tarafından suçlu bulundu.

TELEFONLA DAVET


Mahkemenin gerekçeli kararında, Binicilik İhtisas Kulübü eğitmeni C.Ö.’nün at binme dersi verdiği 16 yaşındaki E.A. ile G.G’yi evine davet edip, cinsel tacizde bulunduğu belirtildi. Eğitmenin evde kızların göğüslerini ellediği vurgulandı. C.Ö. ve avukatı ise suçlamaları reddetti.

Ankara Binicilik İhtisas Kulübü 2. Başkanı Recep Şahin de ”Kız sporcuların annelerinin şikayeti üzerine binicilik eğitmeni olan ve taciz olayında ismi geçen C.Ö. ile babası B.Ö’nün kulübümüzle olan ilişkisi kesildi. Olay bizim tesislerimiz dışında ve eğitmenin evinde geçmiş. Yargı da cezalandırdı’’ dedi.