Dürüstlüğü test edildi. Temizliği test edildi. Vatan sevgisi test edildi. Görev sorumluluğu test edildi. Bilgisi, görgüsü, başarısı, cesareti test edildi. Bütün testlerden geçmiş Bilgin Balanlı (Emekli Orgeneral) şu açıklamayı yaptı: “2013’de Kartal’ın başı, 2016 Temmuz’unda da kuyruğu ve kanatları kopartıldı.”
Kartal bir simge.
Askerce anlatım.
Başı koparılan.
Kanatları kırılan.
Türk Hava Kuvvetleri.
Orgeneral Bilgin Balanlı; 3 yıl hapis yattığı kumpas ve pusu mahkemelerinin kimin yararına sonuçlanacağına bakarak “Balyoz davasının arkasında CIA var” demişti. 15 Temmuz darbe girişimi başarılı olsaydı “yine bundan kimin yararlanacağına bakmak gerekli” diyor.
ABD Türkiye’nin dostu. (!)
Darbeci ordu istiyor.
Kandil’e gidip Karayılan’ı “ölü ya da diri getirmesi” gerekirken kendi Genelkurmay Başkanı’nı tutuklayıp, kendi Cumhurbaşkanı’nı “ölü ya da diri getirmeye” kalkışan bir ordu tipini Fethullah’ı kullanarak teşvik ediyor.

* * *

Sadece Balanlı değil.
Diğer subaylar da konuştu.
Hepsi dürüstlük, temizlik, görev duygusu, cesaret, vatan sevgisi testlerinden geçmişler. Onlar da; “Bizi kumpas davaları ile hapse attılar. Ordudan uzaklaştırdılar. Yerimize 15 Temmuz darbe girişimine kalkışan Fethullah Gülen’e vidalanmışları yerleştirdiler. Terfi ettirdiler. Bunlar FETÖ askeriydi. Arkasında CIA var. Darbe ile Türkiye’yi iç savaşa sokmayı, bölgeyi istedikleri gibi şekillendirmeyi planladılar” diyor.
Testten geçmiş bu insanlar!
Çırpınıyorlar.
Anlamamızı istiyorlar.
Anlatıyorlar:
ABD  dost gibi davranmıyor.
AB de dost gibi yaklaşmıyor.
ABD ve AB gizli servisleri; “Cami imamı- eğitimci-okul açar Fethullah’dan bir CIA maşası yaptılar” ve bu maşayı orduya, polise, yargıya ve tüm devlete sızdırarak 15 Temmuz gecesi ordu içinde kalkışmayla iç savaş çıkartıp; bölünmüş, parçalanmış, kana bulanmış bir Türkiye (Suriye gibi-Irak gibi-Libya gibi) planladılar.

* * *

Ölümcül bir çelişki var:
ABD ile AB, dostumuz!
Bölünmüş Türkiye istiyorlar.
Türk-Kürt parçalansın.
100 yıl önce de istemişlerdi.
Aynı ülkeler.
Sevr’i dayatmışlardı.
Vaz geçmediler.
100 yıl sonra Türkiye’ye dost görünüyorlar ama Sevr’i yeniden hortlatacak Fethullah türü maşaları da hep hazır tutuyorlar.
İşte takiye netleşti:
FETÖ kimin eseri?
ABD ve AB’nin eseri.
FETÖ kimin menzildaşı?
Tayyip Erdoğan’ın.
Fethullah’ı kaz, altından Tayyip Erdoğan ve kadrosunun  aynı dünya görüşü çıkıyor.
Kendisi söyledi.
Ortak yanımız vardı.
Allah diyorlardı.
Menzil (hedefimiz) aynıydı. Farklı yollardan aynı menzile gidiyorduk. Anlamakta geç kaldık.
Rabbim beni affet.
Milletim beni bağışla.
Dedi.

* * *

Tayyip Erdoğan, gerçeği geç de olsa anladığına göre “Dostlarım... Ben dostlarımdan çok korkarım...” diyecek. Ve bir model bulacak.
Biz de modele sarılacağız.
Öyle bir model bulmalı ki, “İstiklali tam yani Tam Bağımsız Türkiye” kurulmalı. Dış para (dış borç-sıcak ve soğuk döviz) gelmeden de ayakta duran bir Türkiye olmalı!
Böyle bir modeli yok.
Tayyip Erdoğan ile Binali Yıldırım,  emperyalizm karşısında “Bağımsızlığı tam tutacak modeli düşünmüş, bulmuş” değiller. Bakanlarını, “Siz hâlâ burada mısınız, niçin yola çıkmadınız” diye şakayla karışık azarlayıp Paris’te, Londra’da, Brüksel’de, New York’da ABD ve AB’nin finans kurtlarından dış para (sıcak ve soğuk döviz) istemeye gönderiyorlar. Tayyip Erdoğan’ın “Türkiye’yi emperyalizmin boyunduruğundan kurtaracak modeli” buysa...
Bu kokmuş köfte!
Ben almayayım!