Sevgili okuyucularım, dün 17 Ağustos 1999 tarihinde deprem felaketini geçiren Gölcük Değirmendere’deydim. Yapı malzemeleri üstüne esnaflık yapan işyeri sahibi Orhan Gürbüz, saat 08.44 sularında deprem muhabbeti yaparken yaşadıkları büyük acıları anlatıyordu. Tam da o sırada merkez üssü bulunduğumuz yere yakın Yalova açığında 4.4 şiddetinde bir deprem meydana geldi. Bir an Orhan ile birlikte şok içinde birbirimize baktık. Çünkü o an 17 Ağustos depremini konuşuyorduk. Televizyonlarda daha güçlü bir şekilde eğitici deprem yayınlarının yapılması gerekiyor. Deprem kuşağında yaşamamıza rağmen deprem konusunda çok bilgili değiliz. Gölcük, 100 yılın en büyük deprem felaketini 1999 tarihinde yaşadı. Ben de AKUT ile birlikte Gölcük Yüzbaşılar’da ve Kurtuluş mevkilerinde çalıştım. Çok acıların yaşandığı bölgeye sık ziyaretler yapıp dostluklar kazandım. Çok sevdiğim Gölcük, gelişme bakımından büyük ivmeler kazanıyor.

* * *

Rotamızı Star TV’de perşembe akşamı ikinci bölümü yayınlanan ‘Yüksek Sosyete’ dizisine çeviriyoruz. Engin Öztürk ve Hazar Ergüçlü’nün başrollerini paylaştığı dizi geçtiğimiz perşembe akşamı ‘Survivor’ın hemen arkasından ikinci sıraya yerleşti. Çok başarılı bir performans çizen ‘Yüksek Sosyete’ dizisi, yaz aylarında kesin birinci çıkar. Dizi çok tuttu diyebiliriz. Star TV’den devam edelim. Star TV ekranından İlker Ayrık, ‘Var Mısınız Yok Musunuz’ ile giriş yaptı. Ailelerin çok sevdiği sempatik sunucunun bu programı ile cumartesi ve pazar akşamları yaz boyunca bir hayli ses getireceğine inanıyorum. Seyirciyi ekrana bağlayacak ‘Var Mısınız Yok Musunuz’, hareketli sunucu İlker Ayrık ile keyifli bir seyir oluşturacak. Euro 2016’dan son dakikada şanssız bir şekilde elenen milli takımımızın teknik patronu Fatih Terim’in Galatasaray’la devam edeceği iddiaları sürüyor. Ancak TFF’nin tavrı bu konuda net. TFF, Terim’i sadece milli takımın başında görmek istiyor. TFF yöneticileri yola Terim ile devam edeceklerini söylediler.

* * *

On bir ayın sultanı mübarek ramazan günlerindeyiz. Nihat Hatipoğlu hakikaten uzun yıllardır müthiş derecede izleniyor. Halkımız tarafından çok sevilen hoca, hümanist düşüncelerini çok önemli dini bilgisi ile birleştirerek eğitici ve öğretici çok güzel bir programa ATV ekranından imza atıyor. Nihat Hatipoğlu hocayı biz de kutluyoruz. Fox Haber, reyting karnesinde Fatih Portakal ile başarısını gösteriyor. Doğan Şentürk’ün Genel Yayın Yönetmenliğini yaptığı Fox Haber Merkezi, kanalın lokomotifi olmuş durumda. Sevgi ile kalın...