Belçikalı manken Marisa Papen, Mısır'ın turistik bölgelerinden Luksor kentindeki Karnak Tapınağı yakınlarında çırılçıplak soyunup poz vermeye kalktı.

basliksiz-1

Yetkililerden izin almadan yaptığı gizli fotoğraf çekimiyle Papen, başını büyük bir belaya soktu.

Ra'nin Tapınağı olarak da bilinen Karnak'ta çırılçıplak soyunarak kameralara poz veren Marisa Papen, Mısır'lı yetkililerce tutuklandı.

Marisa Papen, Dünyanın en Geniş Tapınağında, başından geçenleri şu cümlelerle anlattı:

2a

''Çırılçıplak soyunup fotoğraf çekilmeye başladığımda ilk olarak sakallı bir güvenlik görevlisi yanıma geldi ve 'Burada ne yaptığımı' sordu. 'Fotoğraf çekiliyorum' dedim. Gitti. Çıplak olduğum için bana daha fazla bakmak istemedi.

Ardından 2 güvenlik görevlisi daha geldi.
Onlar da bana; 'Neden çıplak olduğumu' sordu. Ben de onlara, bunun aslında çıplaklık değil sanat olduğunu açıklamaya kalkıştım. Beni pornocu olmakla suçlayıp tutukladılar.

''Çıplaklık Mısır'ın tarihinde de var olan bir sanat...''

Çıplak model, çıktığı davada; ''Eski Mısır dendiğinde çoğumuzun aklına önce Piramitler ardından da Firavunlar geliyor. Daha sonra Musa’nın denizi yarma hikayesi, Firavun’un kafasına giren sinek, helak hikayeleri... Ve tabi O zamanlar Mısır’da çok bulunan sivrisineklerden korumak amacıyla Firavun’un yanında  daima bulunan üstü tamamen çıplak ve bal sürülmüş köleler...

Sadece bu da değil; Mısırlı çocuklar da,  aşırı sıcaklıklardan dolayı, ergenlik dönemlerine gelinceye kadar kıyafet giymezlerdi, öyle ki Mısırlı erkekler de etek giyerdi, alttan serin serin essin diye. Çıplaklık Mısır'ın tarihinde var olan bir şey. Ben de bu sanatı tüm dünyaya göstermek için Mısır'a geldim sizse beni bu yüzden cezalandırmaya kalkıyorsunuz!'' diye isyan etti.

Marisa Papen Marisa Papen


Belçikalı çıplak model, Arap ülkeleri dahil toplam 50 ülkede, kendine özgü tarzını yansıtan çıplak pozlarından ''free spirit''  verdi.