MERSİN'in Tarsus İlçesi'nde, kalp krizi geçiren ve iki kez duran kalbi yeniden çalıştırılan TIR şoförü 56 yaşındaki Ahmet Ermişoğlu, başarılı ameliyatla sağlığına kavuştu.
Ahmet Ermişoğlu, Ankara'daki yakınlarını ziyaret edip ilçeye dönen eşi 53 yaşındaki Hamide Ermişoğlu'nu karşılamak için otogara gideceği sırada nefes almakta güçlük çekmeye başladı. Buna karşın otomobiliyle otogara giden Ahmet Ermişoğlu, eşini alıp eve döndü. Hamide Ermişoğlu, eşinin durumunun iyi olmadığını görünce ambulans çağırdı.
ACİLDE KALBİ DURDU
112 Acil Servis ekibinin Tarsus Devlet Hastanesi'ne götürdüğü Ahmet Ermişoğlu'nun kalbi acil serviste durdu. Yaklaşık 15 dakika masa yapılan Ermişoğlu yaşama döndürüldü. Yoğun Bakım Servisi'ne götürülürken Ermişolu'nun kalbi bir kez daha durdu. Bu kez 20 dakikalık kalp masajı ve hastane görevlilerinin yoğun çabasıyla kurtarılan Ermişoğlu, 3 gün kontrol altında tutulduktan sonra özel hastaneye sevk edildi.
Özel hastanede yapılan anjiyo işleminde, Ahmet Ermişoğlu'nun kalbindeki 3 damarın yüzde 80-90 oranlarında tıkalı olduğu belirlendi. Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Özgür Mart tarafından gerçekleştirilen ameliyatla damarlar değiştirildi. Hastanın durumuyla ilgili bilgi veren Op. Dr. Mart, "2 kez kalbi duran kişilerin hayatta kalma şansı az oluyor. Ancak önce Allah'ın izni, sonra Devlet Hastanesi'ndeki ekibin doğru ve zamanında müdahalesiyle Ahmet Bey yaşama tutundu. Şimdi durumu iyi" dedi.
"EŞİMİ YALNIZ BIRAKAMAZDIM"
Hastane odasında eşi Hamide Ermişoğlu'nun elini bırakmayan Ahmet Ermişoğlu, "Evde fenalaştım ama eşimi otogarda yalnız bırakamazdım. Arabamla giderken yolda çok zorlandım. Direksiyonu bile güçlükle tutuyordum. Otogarda eşimi aldım ama bir şey söylemedim. Eve gelince ambulans çağırmasını istedim. Sonrasını hatırlamıyorum" diye konuştu.
Hamide Ermişoğlu ise, "Bana, kötü durumda olduğunu eve gidince söyledi. Beni otogarda bırakmamak için hastaneye gitmemiş. Bunu öğrenince çok duygulandım" dedi.

DHA