İngiltere'nin köklü kulüplerinden Nottingham Forest'ı destekleyen 67 yaşındaki taraftar 40 yıl sonra bir maç kaçırdı.

Hürriyet'ten Kora Durkal'ın haberine göre, ilk kez 1956 yılında Nottingham Forest ile Middlesbrough arasında oynanan lig maçını izleyerek tribünlerdeki yerini alan Stuart Astil, 1786 maç sonra ayağından geçirdiği operasyon nedeniyle tribündeki yerini alamadı. 1973 yılında gittiği bir düğün sebebiyle taraftarı olduğu kulübün maçını ilk kez kaçıran Astil, o tarihten sonra Forest'in tüm müsabakalarını aralıksız izledi.

Nottingham Forest'in genç takımları da dahil toplam 2.534 maçını tribünden izleyen Astil, bu sürede 100 bin milin üstünde yol katetti.

AYAĞI ENFEKSİYON KAPTI

Son olarak Brighton maçını izleyen ve ardından ayağındaki enfeksiyon sebebiyle hastaneye giden Astil, doktorların operasyon kararıyla 40 yıldır hiç yalnız bırakmadığı kulübünü Burnley karşısında radyodan dinlemek zorunda kaldı. Emekli demiryolu mühendisi olan 67 yaşındaki emektar taraftar, "bu benim için çok acı verici bir durum. Son kez bu durumu 1973 yılında yaşadım. Atmosferi çok özleyeceğim. Benim tutkumun bir noktada sona ereceğini düşünüyordum ama şimdi olmasını beklemiyordum. Uzun yıllar sonra radyodan maçları takip edecek olmak farklı bir duygu olacak" dedi.

AVRUPA KUPASI GÖRDÜ

Stuart Astil, takımının 1979 yılında Münih'te, Malmö ile oynadığı ve 1-0 kazandığı Avrupa Kupası finalini de yerinde gören şanslı isimlerden biri oldu. Astil o yılları ise, "Avrupa Kupası kazanmak inanılmaz. Münih'te kaptan John McGovern'in kupayı kaldırdığını görünce gözümdeki yaşlara hakim olamadım. O ana kadar Avrupa Kupalarını sadece televizyonda görmüştüm. Fantastik bir andı" sözleriyle anlattı.

KULÜPTEN AÇIKLAMA

Vefalı taraftarın artık tribünlerde olamayacağını öğrenen Nottingham Forest kulübü ise yaptığı bir açıklamayla Astil'e acil şifalar diledi. Kulüpten yapılan açıklamada, "Stuart'ın bizi neşelendirmek için burada olamayacağını duymak bizim için büyük bir üzüntü kaynağı. Kulüp olarak kendisine acil şifalar diliyoruz" ifadelerine yer verildi.